SYSLOVÁ, Zora, Vladimíra HORNÁČKOVÁ, Jaroslav KOCIÁN, Libuše PARMOVÁ, Hana POLÁKOVÁ, Danuše PROKŮPKOVÁ, Monika PUŠKINOVÁ, Hana SEDLÁČKOVÁ, Eva SVOBODOVÁ, Taťána ŠMOLDASOVÁ a Lucie ŠTĚPÁNKOVÁ. Jak úspěšně řídit mateřskou školu. 2., doplněné a aktualizované. Praha: Wolters Kluwer, 2015, 341 s. 373.2/.3 Předškolní a primární výchova a vzdělávání. ISBN 978-80-7478-859-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Jak úspěšně řídit mateřskou školu
Název anglicky How to manage the kindergarten successfuly
Autoři SYSLOVÁ, Zora, Vladimíra HORNÁČKOVÁ, Jaroslav KOCIÁN, Libuše PARMOVÁ, Hana POLÁKOVÁ, Danuše PROKŮPKOVÁ, Monika PUŠKINOVÁ, Hana SEDLÁČKOVÁ, Eva SVOBODOVÁ, Taťána ŠMOLDASOVÁ a Lucie ŠTĚPÁNKOVÁ.
Vydání 2., doplněné a aktualizované. Praha, 341 s. 373.2/.3 Předškolní a primární výchova a vzdělávání, 2015.
Nakladatel Wolters Kluwer
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Přehledové a vzdělávací texty
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7478-859-8
Klíčová slova česky ředitel mateřské školy; funkce managementu; zákonné normy
Klíčová slova anglicky kindergarten's headmaster; functuion of management; norms
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: doc. PhDr. Zora Syslová, Ph.D., učo 243595. Změněno: 11. 3. 2016 12:44.
Anotace
Kniha Jak úspěšně řídit mateřskou školu se pokouší popsat hlavní zásady řízení mateřské školy a důležité aspekty, které by mohly přispět k její vyšší kvalitě. Do školství proniká konkurenční a tržní prostředí, proto se do řízení škol postupně dostávají způsoby a zásady řízení/managementu ze ziskových organizací. Právě funkce managementu se staly stěžejním východiskem tvorby této publikace. Snahou autorů bylo poskytnout ředitelům mateřských škol vhled do jednotlivých funkcí, kterými jsou plánování, vedení lidí, personalistika, organizování a kontrola. Součástí publikace je přehled základních právních předpisů.
Anotace anglicky
The book How to manage the kindergarten succsessfuly tries to describe the main pronciples of kindergartens managment and the important aspects which could contribute to its higher quality. The competitive and market ambiance penetrate to the schools therefor the manners and principles of organizations management come gradually to schools. Just the managemnt's function is the cardinal starting point of this publication. The Authors effort is to provide to kindergartens headmasters the view to the individual functions as the planning, people leadership, human resources management, organisation and control. The overview of the basic norms is the part of publication.
VytisknoutZobrazeno: 10. 5. 2024 13:07