SATKOVÁ, Naďa. Remote X as an example of new modes of spectatorship. In Redefining Theatre Communities. Community Perspectives in Contemporary Theatre-making, University of Malta, 14.-16. 9. 2015, Gozo, Malta. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Remote X as an example of new modes of spectatorship
Název česky Projekt Remote X jako příklad nových způsobů diváctví
Autoři SATKOVÁ, Naďa (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Redefining Theatre Communities. Community Perspectives in Contemporary Theatre-making, University of Malta, 14.-16. 9. 2015, Gozo, Malta, 2015.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor Umění, architektura, kulturní dědictví
Stát vydavatele Malta
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14210/15:00083983
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky divadlo; divák; komunita; Rimini Protokoll
Klíčová slova anglicky theatre; spectator; community; Rimini Protokoll
Štítky rivok
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. MgA. David Drozd, Ph.D., učo 16452. Změněno: 19. 3. 2016 23:51.
Anotace
The paper focuses on changes in the modes of spectatorship and introduces one performance by Rimini Protokoll – Remote X. The paper discusses the theme, how theatre artists deal with theatre conventions characteristic for "common theatre productions" and with elements of psychodrama and socio-drama. The paper is focused on forming the specific "community" during the performances and on social, political and cultural identity as well.
Anotace česky
Výstup na konferenci se týkal role diváků při divadelním představení. Na základě příkladu projektu Remote X, jehož autory jsou umělci ze skupiny Rimini Protokoll, jsem se zabývala otázkou, jak umělci zacházejí s divadelními konvencemi a očekávaným chováním publika a také s prvky psychodramatu a sociodramatu v některých druzích divadelních produkcí. Dále jsem se zaměřila na téma budování specifické „komunity“ během divadelních představení a vztah divadla a formování sociální, politické a kulturní identity.
Návaznosti
MUNI/A/1185/2014, interní kód MUNázev: Metodologie teatrologického výzkumu (Akronym: METODDIV)
Investor: Masarykova univerzita, Metodologie teatrologického výzkumu, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 26. 8. 2024 00:36