2007
Základy výživy ve sportu
MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁZákladní údaje
Originální název
Základy výživy ve sportu
Název anglicky
Basic sport nutrition
Autoři
MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ
Vydání
1.vyd. Brno, 72 s. 2007
Nakladatel
Masarykova univerzita
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Učebnice
Obor
Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
ISBN
978-80-210-4281-0
Klíčová slova anglicky
sport nutriton; sacharides; lipids; proteins
Štítky
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 23. 11. 2015 16:30, Mgr. Martina Dvořáková
V originále
Skripta pojednávají o základech sportovní výživy. Kniha je rozdělena do jednotlivých kapitol, ve kterých jsou popisovány základní živiny (cukry, tuky, bílkoviny) i mikroživiny (minerální látky, vitaminy). Další kapitola je věnována vodě a potřebám tekutin pro sportovce. Několik kapitol se věnuje specificky výživě před, při a po sportovním výkonu. Krátce je zde zmíněna výživa specifických skupin obyvatelstva. Jedna kapitola se věnuje doplňkům stravy. Skriptum je určeno pro studenty FSpS.
Anglicky
Lecture notes treat about basic of sport nutrition. Book is address to students of sports faculty.Book is divided to number of chapter - proteins, sacharides, lipids, vitamins, minerals, nutrition before, in the middle, after sport event and so on.