REJNUŠ, Oldřich. Klíčové problémy Evropské unie a důvody jejího možného rozpadu. In Stredoeurópska vysoká škola v Skalici. Európa na križovatke (Socio-ekonomické, politické a environmentálne trendy v europskom priestore). 1. vyd. Košice: Blažek, J. - Vlčej. J. a kol., 2015, s. 60-78. ISBN 978-80-89391-36-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Klíčové problémy Evropské unie a důvody jejího možného rozpadu
Název česky Klíčové problémy Evropské unie a důvody jejího možného rozpadu
Název anglicky Key problems of the European Union and the reasons for its possible disintegration
Autoři REJNUŠ, Oldřich.
Vydání 1. vyd. Košice, Európa na križovatke (Socio-ekonomické, politické a environmentálne trendy v europskom priestore), od s. 60-78, 19 s. 2015.
Nakladatel Blažek, J. - Vlčej. J. a kol.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-89391-36-3
Klíčová slova česky Európa; Európska únia; vývojove trendy
Klíčová slova anglicky Europe; European Union; developments
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc., učo 32279. Změněno: 3. 9. 2016 19:25.
Anotace
Příspěvek analyzuje vývoj Evropské unie s cílem identifikovat a zhodnotit její klíčové problémy a následně predikovat její budoucí vývoj. Úvodní část je věnována způsobu jejího založení a klíčovým ustanovením, jež stanovily zásady a pravidla jejího fungování. Následně je hodnocen dosavadní vývoj a analyzovány způsoby řešení problémů vzniklých v posledních letech. Na to navazuje analýza ostatních soudobých ekonomických i neekonomických problémů a následně je predikován budoucí vývoj Evropské unie včetně eurozóny s přihlédnutím k vývoji životních podmínek pro tradiční evropské obyvatelstvo, pro něž je Evropa domovem.
Anotace anglicky
This paper deals with the development of the European Union in order to identify and evaluate the key issues and then predict its future development. Firstly, the paper examines the method of founding of the European Union and key provisions that established principles and rules for its operations. Subsequently, the recent development and ways to solve the current problems are analysed. This is followed by analysis of the other contemporary economic and non-economic issues and consequently the future development of the European Union (including the euro area, taking into account the development of the living conditions for the traditional European population for whom the Europe is home) is predicted.
VytisknoutZobrazeno: 25. 9. 2024 09:57