BŘEZKOVÁ, Veronika, Leona MUŽÍKOVÁ a Halina MATĚJOVÁ. Co si dát na talíř? ... aneb pestrost dle potravinové pyramidy. Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis, 2015, roč. 70, č. 5, s. 66-68. ISSN 1211-846X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Co si dát na talíř? ... aneb pestrost dle potravinové pyramidy
Název anglicky What to put on your plate? … or the colourfulness according to the food pyramid
Autoři BŘEZKOVÁ, Veronika (203 Česká republika, garant, domácí), Leona MUŽÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Halina MATĚJOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Výživa a potraviny, Praha, Výživaservis, 2015, 1211-846X.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30304 Public and environmental health
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/15:00084907
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky výživa; výchova ke zdraví
Klíčová slova anglicky nutrition; health education
Štítky EL OK, podil
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 8. 4. 2016 15:00.
Anotace
Článek vychází z výzkumných poznatků projektu Pohyb a výživa (čj. MSMT-5488/2013-210). Informuje o současných výživových doporučeních a ukazuje možnosti využití obrazových výživových doporučení. Na příkladu Pyramidy výživy pro děti vysvětluje hlavní zásady správného stravování.
Anotace anglicky
The article is based on research outcomes of the project Movement and nutrition (Ref. MSMT-5488/2013-210). It covers recent nutritional recommendations and shows possibilities how to use nutritional recommendations in pictures. Using the Food pyramid for children as an example, it clarifies the main principles of proper nutrition.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 06:22