J 2015

Co si dát na talíř? ... aneb pestrost dle potravinové pyramidy

BŘEZKOVÁ, Veronika, Leona MUŽÍKOVÁ and Halina MATĚJOVÁ

Basic information

Original name

Co si dát na talíř? ... aneb pestrost dle potravinové pyramidy

Name (in English)

What to put on your plate? … or the colourfulness according to the food pyramid

Authors

BŘEZKOVÁ, Veronika (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution), Leona MUŽÍKOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Halina MATĚJOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution)

Edition

Výživa a potraviny, Praha, Výživaservis, 2015, 1211-846X

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Článek v odborném periodiku

Field of Study

30304 Public and environmental health

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

RIV identification code

RIV/00216224:14110/15:00084907

Organization unit

Faculty of Medicine

Keywords (in Czech)

výživa; výchova ke zdraví

Keywords in English

nutrition; health education

Tags

Tags

Reviewed
Změněno: 8/4/2016 15:00, Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková

Abstract

V originále

Článek vychází z výzkumných poznatků projektu Pohyb a výživa (čj. MSMT-5488/2013-210). Informuje o současných výživových doporučeních a ukazuje možnosti využití obrazových výživových doporučení. Na příkladu Pyramidy výživy pro děti vysvětluje hlavní zásady správného stravování.

In English

The article is based on research outcomes of the project Movement and nutrition (Ref. MSMT-5488/2013-210). It covers recent nutritional recommendations and shows possibilities how to use nutritional recommendations in pictures. Using the Food pyramid for children as an example, it clarifies the main principles of proper nutrition.