Detailed Information on Publication Record
2015
Co si dát na talíř? ... aneb pestrost dle potravinové pyramidy
BŘEZKOVÁ, Veronika, Leona MUŽÍKOVÁ and Halina MATĚJOVÁBasic information
Original name
Co si dát na talíř? ... aneb pestrost dle potravinové pyramidy
Name (in English)
What to put on your plate? … or the colourfulness according to the food pyramid
Authors
BŘEZKOVÁ, Veronika (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution), Leona MUŽÍKOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Halina MATĚJOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution)
Edition
Výživa a potraviny, Praha, Výživaservis, 2015, 1211-846X
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Článek v odborném periodiku
Field of Study
30304 Public and environmental health
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
RIV identification code
RIV/00216224:14110/15:00084907
Organization unit
Faculty of Medicine
Keywords (in Czech)
výživa; výchova ke zdraví
Keywords in English
nutrition; health education
Tags
Reviewed
Změněno: 8/4/2016 15:00, Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková
V originále
Článek vychází z výzkumných poznatků projektu Pohyb a výživa (čj. MSMT-5488/2013-210). Informuje o současných výživových doporučeních a ukazuje možnosti využití obrazových výživových doporučení. Na příkladu Pyramidy výživy pro děti vysvětluje hlavní zásady správného stravování.
In English
The article is based on research outcomes of the project Movement and nutrition (Ref. MSMT-5488/2013-210). It covers recent nutritional recommendations and shows possibilities how to use nutritional recommendations in pictures. Using the Food pyramid for children as an example, it clarifies the main principles of proper nutrition.