MRÁZOVÁ, Lenka a Daniel DRÁPALA. The role of the UNESCO Chair at the Masaryk University in the system of protection, preservation and presentation of cultural heritage. Museologica Brunensia. Brno: Masarykova univerzita, 2015, roč. 4, č. 2, s. 65-71. ISSN 1805-4722.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název The role of the UNESCO Chair at the Masaryk University in the system of protection, preservation and presentation of cultural heritage
Název česky Role UNESCO Chair at Masaryk University v systému ochrany, péče a prezentace kulturního dědictví
Autoři MRÁZOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant, domácí) a Daniel DRÁPALA (203 Česká republika, domácí).
Vydání Museologica Brunensia, Brno, Masarykova univerzita, 2015, 1805-4722.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 60500 6.5 Other Humanities and the Arts
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Digitální knihovna FF MU
Kód RIV RIV/00216224:14210/15:00085982
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky UNESCO; kulturní dědictví; muzeologie; nemateriální kulturní dědictví
Klíčová slova anglicky UNESCO; cultural heritage; museology; intangible heritage
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Lenka Mrázová, učo 20827. Změněno: 16. 1. 2019 14:52.
Anotace
The UNESCO Chair at the Masaryk University in connection with key UNESCO documents and strategies currently undergoes a significant transformation. Its activity is being considerably extended and within this transformation a concept is being prepared of two thematically specialised UNESCO Chairs – the activity of present UNESCO Chair of Museology and World Heritage is being revitalised and an entirely new UNESCO Chair of Intangible Cultural Heritage is being established. Both these UNESCO Chairs thus in mutual cooperation within the Masaryk University offer space for a comprehensive scientific grasp of the problem of protection and preservation of cultural heritage.
Anotace česky
Pracoviště UNESCO Chair na Masarykově univerzitě v návaznosti na klíčové dokumenty a strategie UNESCO v současné době prochází výraznou transformací. Jeho činnost je významně rozšiřována a v rámci tohoto rozšíření je připravována koncepce dvou tematicky profilovaných Kateder UNESCO – revitalizována činnost stávající Katedry UNESCO pro muzeologii a světové dědictví a zcela nově je budována Katedra UNESCO pro nemateriální kulturní dědictví. Obě katedry UNESCO tak ve vzájemné spolupráci na půdě Masarykovy univerzity nabízejí prostor pro komplexní vědecké obsáhnutí problematiky ochrany a péče o kulturní dědictví.
Návaznosti
MUNI/A/1130/2014, interní kód MUNázev: Archeologická terénní prospekce, exkavace, dokumentace a muzejní prezentace IV
Investor: Masarykova univerzita, Archeologická terénní prospekce, exkavace, dokumentace a muzejní prezentace IV, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 13. 5. 2024 21:32