PROVAZNÍK, Jan. Adjustace dokazování specifické kriminalitě. In Miľníky práva v stredoeurópskom priestore 2015. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Adjustace dokazování specifické kriminalitě
Název česky Adjustace dokazování specifické kriminalitě
Název anglicky Adaptation of the Evidence to the Specific Criminality
Autoři PROVAZNÍK, Jan.
Vydání Miľníky práva v stredoeurópskom priestore 2015, 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
Klíčová slova česky adjustace; dokazování; důkazní prostředek; výslech
Klíčová slova anglicky adaptation; evidence; proof; interrogation
Změnil Změnila: Mgr. Petra Georgala, učo 32967. Změněno: 7. 3. 2016 09:08.
Anotace
Trestní řízení jako jednotný pojem musí být schopno pojmout řadu zcela odlišných skutkových situací a reagovat na ně. Specifika vyšetřování různých druhů trestných činů přitom nejsou doménou toliko kriminalistiky z hlediska metod zajištění a interpretace stop, ale i trestního práva procesního z hlediska právního rámce realizace dokazování. V tomto příspěvku se chci zabývat tím, jak může právní úprava trestního řízení vytvořit specifické podmínky dokazování pro určitý druh trestné činnosti a zároveň zachovat jednotnou povahu trestního řízení.
Anotace anglicky
Criminal procedure as a unitary term has to be able to cover a variety of very different factual situations and to react to them. Nevertheless, the specifics of an investigation of various kinds of crimes are not solely a question for forensic science regarding the methods of securing and interpreting the clues, but also of the criminal procedure law regarding the legal frame of the realisation of the evidence process. In this paper I wan to deal with the issue of how can a legal regulation create specific conditions for the evidence process of a particular kind of criminality and keep the unitary nature of the criminal procedure at the same time.
Návaznosti
MUNI/A/1264/2014, interní kód MUNázev: Možnosti adjustace trestního řízení specifické kriminalitě (Akronym: Adjustace trestního řízení)
Investor: Masarykova univerzita, Možnosti adjustace trestního řízení specifické kriminalitě, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 21:15