LUKÁŠKOVÁ, Eva, Helena VELICHOVÁ, Lenka KOZÁKOVÁ a Jakub TROJAN. Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Pardubického kraje. In Miloslav Hub. Krizový management 2015: Analýza rizika a ekonomika prevence se zaměřením na bezpečnost území včetně infrastruktury. Vydání první. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta ekonomicko-správní, 2015, s. 48-56, 8 s. ISBN 978-80-7395-941-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Pardubického kraje
Název česky Analýza potřebného množství základních druhů potravin pro obyvatele Pardubického kraje
Autoři LUKÁŠKOVÁ, Eva, Helena VELICHOVÁ, Lenka KOZÁKOVÁ a Jakub TROJAN.
Vydání Vydání první. Pardubice, Krizový management 2015: Analýza rizika a ekonomika prevence se zaměřením na bezpečnost území včetně infrastruktury, od s. 48-56, 8 s. 2015.
Nakladatel Univerzita Pardubice, Fakulta ekonomicko-správní
Další údaje
Typ výsledku Stať ve sborníku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
ISBN 978-80-7395-941-8
Klíčová slova česky Energetický příjem; potravina; obyvatel; Pardubický kraj
Klíčová slova anglicky Energy intake; food; habitant; Pardubice region
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D., učo 151236. Změněno: 29. 1. 2016 13:44.
Anotace
Článek představuje výsledky analýzy potřeby základních druhů potravin pro obyvatele Pardubického kraje. Provedená analýza je založena na propočtu naplnění energetického příjmu pro osobu na den. Obyvatelstvo bylo rozděleno podle pohlaví a věku pro stanovení energetické hodnoty příjmu potravin prostřednictvím využití základních druhů potravin. Zjištěná data mohou sloužit jako podklad pro zjištění míry potravinové soběstačnosti v naší zemi.
Anotace česky
Článek představuje výsledky analýzy potřeby základních druhů potravin pro obyvatele Pardubického kraje. Provedená analýza je založena na propočtu naplnění energetického příjmu pro osobu na den. Obyvatelstvo bylo rozděleno podle pohlaví a věku pro stanovení energetické hodnoty příjmu potravin prostřednictvím využití základních druhů potravin. Zjištěná data mohou sloužit jako podklad pro zjištění míry potravinové soběstačnosti v naší zemi.
Anotace anglicky
The article presents the results of the analysis of the needs of basic foods for residents of Pardubice region. The analysis performed is based on a calculation of the fulfillment of energy intake per person per day. The population was divided by sex and age to determine the energy value of food intake through the use of basic foods. Observed data can serve as a relevant basis for the fulfillment of the food sufficiency.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 23:27