NÝDRLOVÁ, Veronika. Playback divadlo na Katedře sociální pedagogiky. In V. Mezinárodní teatroterapeutická konference - určena pro pracovníky v sociálních službách, ve školství a zdravotnictví. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Playback divadlo na Katedře sociální pedagogiky
Autoři NÝDRLOVÁ, Veronika.
Vydání V. Mezinárodní teatroterapeutická konference - určena pro pracovníky v sociálních službách, ve školství a zdravotnictví. 2015.
Další údaje
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky Playback divadlo; komunita; reflexe; komunikace; Katedra sociální pedagogiky; skupinová dynamika; osobní a společné příběhy.
Klíčová slova anglicky Playback theatre; community; reflection; communication; Department of Social Education; group dynamics; personal and common stories.
Změnil Změnila: Mgr. Veronika Nýdrlová, Ph.D., učo 322680. Změněno: 7. 3. 2016 18:12.
Anotace
Playback divadlo (Playback Theatre) je jednou z aplikovaných divadelních metod, která může být použita v mnoha sociálních a pomáhajících oblastech: vzdělávání, sociální práce, byznys, osobnostní a komunitní rozvoj. Playback divadlo chce přinášet individuální příběhy, zkušenosti a pocity diváků na scénu a sdílet je skrz improvizaci herecké skupiny. Tím se přítomné komunitě nabízí nahlédnout tyto zážitky, slyšet je, ocenit je a přijmout je. Celý proces funguje v individuální i společenské rovině.
Anotace anglicky
Playback theatre is one of applied theatre methods, that can be used in many social and helping fields: education, social work, business, personal and community growth. It brings individual stories, experiences and feelings of the spectactor, on the stage and share it through the improvisation of the actors. It is a way how to see and hear and appreciate the stories. It is personal and community process.
Návaznosti
MUNI/A/1312/2014, interní kód MUNázev: Koncept výzkumu aktivit a jevů v současném světě v kontextu sociální pedagogiky (Akronym: KoVySocped)
Investor: Masarykova univerzita, Koncept výzkumu aktivit a jevů v současném světě v kontextu sociální pedagogiky, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 12. 5. 2024 23:10