JEŘÁBEK, Milan, Jaroslav DOKOUPIL, Tomáš HAVLÍČEK a Marián HALÁS. Certifikovaná metodika k usměrnění přeshraničního regionálního rozvoje. 2015.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Certifikovaná metodika k usměrnění přeshraničního regionálního rozvoje
Název česky Certifikovaná metodika k usměrnění přeshraničního regionálního rozvoje
Název anglicky Certified methodology to streamline of cross-border regional development
Autoři JEŘÁBEK, Milan (203 Česká republika, garant, domácí), Jaroslav DOKOUPIL (203 Česká republika), Tomáš HAVLÍČEK (203 Česká republika) a Marián HALÁS (203 Česká republika).
Vydání 2015.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Cert., akred., schvál. metodiky, specializované mapy, léčebné, památkové postupy
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/15:00080419
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky bariéra;perifernost;pohraničí;přeshraniční spolupráce;region;regionální rozvoj;soudržnost;sousední stát;státní hranice;územní propojenost
Klíčová slova anglicky barrier;peripherality;borderland;cross-border cooperation;region;regional development;cohesion;a neighboring state;state borders;territorial interconnectedness
Technické parametry MMR ČR, Ing. D. Koppitz / ORP
Štítky AKR, rivok
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Andrea Mikešková, učo 137293. Změněno: 13. 4. 2016 13:34.
Anotace
Certifikovaná metodika k usměrnění přeshraničního regionálního rozvoje představuje pokus o stanovení relevantních okruhů tematických a institucionálních (stanovených rovněž hierarchicky podle měřítkových úrovní), jejichž řešení přispěje k jednotnému pohledu na pohraniční oblasti (lokality) a přeshraniční spolupráci. Vlastní metodika je podložena detailním studiem současné situace z pohledu regionální politiky a územního plánování (50 koncepčních dokumentů na úrovni celostátní, regionální, euroregionální až lokální). Má spíše charakter doporučení, podnětů či námětů, které se v daném regionu (lokalitě) či období, dají uvést v život. Mimo jiné jsou podloženy konkrétními příklady úspěšné realizace v českém pohraničí – tzv. best practices.
Anotace anglicky
Certified methodology to streamline cross-border regional development represents an attempt to determine the relevant thematic areas and institutional (also provided by hierarchical levels), the solution of which contribute to a common view of the border area ( locations) and cross-border cooperation. Own methodology is based on a detailed study of the current situation in terms of regional policy and spatial planning (50 policy documents at national, regional, local euroregional up). Is rather a recommendation, suggestions or ideas that are in the region (area) and season, can bring to life. Among others, they are supported by concrete examples of successful implementation in the Czech borderland - called best practices.
Návaznosti
TD020254, projekt VaVNázev: Vliv přeshraniční spolupráce na regionální rozvoj českého pohraničí (Akronym: PŘESHRANIČÍ)
Investor: Technologická agentura ČR, Vliv přeshraniční spolupráce na regionální rozvoj českého pohraničí
VytisknoutZobrazeno: 9. 5. 2024 22:01