TENCER, Tomáš, Peter MILO, Michal VÁGNER, Jiří GRÜNSEISEN a Petr DRESLER. Geoprostorová archeologie. Masarykova univerzita, 2014, 100 s. plně e-learningový kurz.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Geoprostorová archeologie
Název anglicky Geospatial archaeology
Autoři TENCER, Tomáš (703 Slovensko, domácí), Peter MILO (703 Slovensko, garant, domácí), Michal VÁGNER (203 Česká republika, domácí), Jiří GRÜNSEISEN (203 Česká republika) a Petr DRESLER (203 Česká republika, domácí).
Vydání 100 s. plně e-learningový kurz, 2014.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 60102 Archaeology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW e-learningový portál FF MU
Kód RIV RIV/00216224:14210/14:00087370
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky Geodézie; 3D fotogrammetrie; 3D skenování; GIS
Klíčová slova anglicky Geodesy; 3D photogrammetry; 3D scanning; GIS
Změnil Změnil: doc. Dr. phil. Peter Milo, učo 101090. Změněno: 18. 2. 2018 19:11.
Anotace
V kurzu budou představeny principy metod terénní prospekce archeologických lokalit, geofyzikální prospekce, geodetické evidence kulturních památek jako i využití geografických informačních systémů ve vědecké analytické a syntetické činnosti. Studenti se seznámí s možnostmi využití všech metod používaných v geoprostorové archeologii v závislosti na specifických podmínkách, se kterými se lze při terénním i teoretickém bádání setkat. Školení bude probíhat formou workshopu, kde budou prezentovány principy a metodika na teoretické rovině jako i formou praktického terénního cvičení. Na konci kurzu bude student schopen použít získané informace při rozhodování o možnosti aplikace jednotlivých metod geoprostorové archeologie v reálných situacích jako i samostatně provést geodetické a geofyzikální měření, zpracovat, vyhodnotit a interpretovat získaná data.
Anotace anglicky
In the course, there will be introduce all modern prospection methods which are use in geospatial archaeology. Students will acquaint themselves with possibilities of archaeological prospection in special terms of archaeological investigation. The course will be running in the form of theory (lectures) and practice (exercises). At the end of course students should be able to know which possibilities of geospatial archaeology are in archaeological practice and to realize geodetic and geophysical measurements.
Návaznosti
CZ.1.07/2.2.00/28.0230, interní kód MUNázev: Inovace výuky archeologie a muzeologie pro praxi v kontextu mezioborové a mezinárodní spolupráce
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Inovace výuky archeologie a muzeologie pro praxi v kontextu mezioborové a mezinárodní spolupráce, 2.2 Vysokoškolské vzdělávání
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 09:21