PITRUNOVÁ, Pavla, Kateřina TVRDÁ a Josef SMOLÍK. Bezpečnostní a strategická studia na FSS MU pohledem jeho absolventů. Kultura Bezpieczeństwa. Nauka – Praktyka – Refleksje. Krakow: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie, 2016, roč. 21, č. 21, s. 222-246. ISSN 2299-4033.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Bezpečnostní a strategická studia na FSS MU pohledem jeho absolventů
Název česky Bezpečnostní a strategická studia na FSS MU pohledem jeho absolventů
Název anglicky Security and Strategic studies at Masaryk University from alumni point of view
Autoři PITRUNOVÁ, Pavla (203 Česká republika, domácí), Kateřina TVRDÁ (203 Česká republika) a Josef SMOLÍK (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Kultura Bezpieczeństwa. Nauka – Praktyka – Refleksje, Krakow, Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie, 2016, 2299-4033.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50601 Political science
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14230/16:00089943
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Klíčová slova česky Bezpečnostní a strategická studia; absolventi; zaměstnatelnost; univerzitní vzdělání; trh práce; terciární vzdělávání.
Klíčová slova anglicky Security and strategic studies; alumni; employability; university degree; labour market; tertiary education.
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: doc. PhDr. Josef Smolík, Ph.D., MBA, LL.M., MSc., učo 42956. Změněno: 18. 5. 2016 16:03.
Anotace
Cílem příspěvku je evaluace studijního oboru Bezpečnostních a strategických studií na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity z pohledu jeho absolventů. Důraz je kladen na uplatnitelnost oboru na trhu práce, především v bezpečnostním sektoru. Práce je postavena na dotazníkovém šetření mezi absolventy, kteří po ukončení studia jsou konfrontováni s praxí a požadavky budoucích zaměstnavatelů.
Anotace anglicky
The paper is focused on evaluation of the study programme Security and Strategic studies from alumni point of view. Firstly, the employability of alumni, especially in security sector, is the key factor of the conducted survey. Secondly, alumni reflection and confrontation with labour market demands is necessary the source of the quality evaluation of the study programme.
VytisknoutZobrazeno: 3. 9. 2024 18:35