JIMRAMOVSKÝ, František. Bílkovina ve výživě novorozenců a kojenců. In X. Kongres primární péče. 2016.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Bílkovina ve výživě novorozenců a kojenců
Název anglicky Protein in neonatal and infant nutrition
Autoři JIMRAMOVSKÝ, František (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání X. Kongres primární péče, 2016.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 30209 Paediatrics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/16:00090027
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky protein; nutrition
Štítky EL OK
Změnil Změnila: Soňa Böhmová, učo 232884. Změněno: 26. 5. 2016 16:32.
Anotace
Bílkovina je spolu s cukry a tuky označována jako základní, esenciální živina – nenahraditelná součást výživy člověka. Je třetí kvantitativně nejvýznamnější složkou zralého mateřského mléka, o tuto pozici se dělí s prebiotickou vlákninou. Obsah a složení bílkoviny mateřského mléka zajišťuje její optimální stravitelnost a využití pro potřeby rostoucího dětského organismu. Stále větší pozornost se proto věnuje množství a složení bílkoviny v přípravcích umělé kojenecké výživy, vyráběných z kravského mléka.
Anotace anglicky
Together with sugars and fats, protein is one of the basic, essential nutrients – an irreplaceable part of human nutrition. It is quantitatively the third most important component of mature breast milk, a position it shares with prebiotic fibre. The content and composition of protein in breast milk ensure its optimal digestibility and use for the growing child’s needs. Increasing attention is therefore being devoted to the amount and composition of protein in artificial infant formulas made from cow’s milk.
VytisknoutZobrazeno: 1. 9. 2024 11:42