DRAHANSKÝ, Martin, Ondřej KANICH, Eva BŘEZINOVÁ a Koichi SHINODA. Experiments with Optical Properties of Skin on Fingers. International Journal of Optics and Applications. Rosemead: Scientific & Academic Publishing, 2016, roč. 6, č. 2, s. 37-46. ISSN 2168-5053.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Experiments with Optical Properties of Skin on Fingers
Název česky Experimenty s optickými vlastnostmi kůže na prstech
Autoři DRAHANSKÝ, Martin (203 Česká republika), Ondřej KANICH (203 Česká republika), Eva BŘEZINOVÁ (203 Česká republika, garant, domácí) a Koichi SHINODA (392 Japonsko).
Vydání International Journal of Optics and Applications, Rosemead, Scientific & Academic Publishing, 2016, 2168-5053.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30216 Dermatology and venereal diseases
Stát vydavatele Spojené státy
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/16:00091395
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky lidská kůže; detekce živosti; kožní nemoci; biometrie
Klíčová slova anglicky human skin; liveness detection; skin disease; biometrics
Štítky EL OK
Změnil Změnila: Soňa Böhmová, učo 232884. Změněno: 26. 4. 2017 12:10.
Anotace
This article describes our experiments with optical properties of skin on fingers. At the beginning we introduce the medical skin structure and measurement of blood oxidation. This information is needed for the second part – preparation of our measurement (acquirement) equipment for multispectral skin illumination using various wavelengths and for finger vein acquirement using infrared light. Follow results from our experiments which are summarized in graphs and tables. The aim of this research is to find a suitable solution for liveness detection (anti-spoofing), based on optical properties of skin on fingers.
Anotace česky
Tento článek popisuje naše experimenty s optickými vlastnostmi kůže na prstech. Na začátku je úvod do struktury kůže z medicínského hlediska a měření oxidace krve. Tyto informace jsou potřebné pro druhou část - příprava měřícího (získáni) zařízení pro multispektrální osvětlení kůže v různých vlnových délkách a pro snímání žil prstu s použitím infračerveného světla. Následují výsledky z našich experimentů, které jsou shrnuty v grafech a tabulkách. Zaměření tohoto výzkumu je na nalezení použitelného řešení k detekci živosti založenou na optických vlastnostech kůže na prstech.
VytisknoutZobrazeno: 6. 10. 2024 14:39