SOKOL, Miloš, František VOREL, Martin DOBIÁŠ a Tomáš VOJTÍŠEK. Odškodnění bolesti a trvalých následků u pracovních a nepracovních úrazů. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2016, 182 s. Pro praxi. ISBN 978-80-7380-610-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Odškodnění bolesti a trvalých následků u pracovních a nepracovních úrazů
Název anglicky Compensation pain and permanent impairment for the working and non-working injuries
Autoři SOKOL, Miloš (203 Česká republika), František VOREL (203 Česká republika), Martin DOBIÁŠ (203 Česká republika) a Tomáš VOJTÍŠEK (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Plzeň, 182 s. Pro praxi, 2016.
Nakladatel Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 30000 3. Medical and Health Sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14110/16:00091417
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-7380-610-1
Klíčová slova česky posuzování úrazů; poškození zdraví; bolestné; ztížení společenského uplatnění; nemajetková újma
Klíčová slova anglicky Injury assessment; damage on health; personal injury compensation; permanent impairment; immaterial damages
Štítky EL OK
Změnil Změnila: Ing. Mgr. Věra Pospíšilíková, učo 9005. Změněno: 3. 11. 2016 12:40.
Anotace
Lékařská posudková či v širším významu expertní činnost je nedílnou součástí léčebné a preventivní činnosti prakticky všech lékařských oborů. Kniha pojednává o historickém vývoji a aktuálním stavu posudkové činnosti při odškodňování úrazů, která doznala v posledních letech významných změn. Pro řadu lékařů, a nejen jich, může být současný stav v této oblasti velmi nepřehledný. Publikace je určena především lékařům, právníkům, kriminalistům, správním orgánům, odborníkům pojišťoven i dalším odborníkům, a v neposlední řadě i laické veřejnosti. Na konci této publikace a v její příloze jsou obsaženy příslušné právní předpisy a doporučení, podle kterých se v současné době posuzuje odškodňování pracovních i nepracovních úrazů.
Anotace anglicky
Medical consultative and expert assess activities are integral part to therapeutic and preventive medicine of the almost branches. The book discusses the historical development and current state of assessment activities in compensation for injuries. This legal status has been changed over time. The contemporary health damage assesment in the Czech republic for compensation is very unclear for many medical doctors. This publication si aimed not only for them but for lawyers, criminalistic experts, administrative authorities, insurance companies also, for general public as well. In closing of this publication are injury assessment compensation recommendations and implementing regulations in appendix.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 20:08