LIŠKA, Michal a Petra SNOPKOVÁ. Vybrané problémy správního trestání v rámci veřejných zakázek. Online. In KYSELOVSKÁ, Tereza; CHORVÁT, Michal; KADLUBIEC, Vojtěch; SPRINGINSFELDOVÁ, Nelly; VIRZDEKOVÁ, Alica; DRLIČKOVÁ, Klára. Cofola 2016 : sborník z konference. 1.vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2016, s. 1493-1502. ISBN 978-80-210-8363-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vybrané problémy správního trestání v rámci veřejných zakázek
Název anglicky Selected problems of administrative punishment in public procurement
Autoři LIŠKA, Michal a Petra SNOPKOVÁ.
Vydání 1.vyd. Brno, Cofola 2016 : sborník z konference, od s. 1493-1502, 2016.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-210-8363-9
Klíčová slova česky Veřejné zakázky; právo na samosprávu; poplatek za podání podnětu k zahájení
Klíčová slova anglicky Public Procurement; Right to Self-government; Fee of Filing a Stimulus
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Petra Georgala, učo 32967. Změněno: 1. 6. 2022 15:51.
Anotace
Právo veřejných zakázek, resp. institut veřejných zakázek, nachází své místo na hranici mezi právem veřejným a soukromým, o čemž svědčí i problematičnost kontroly soudní mocí, kdy je zde tlak na vytvoření soudní instance sui generis. S tímto problémem je úzce spjata problematika správního trestání a její přesah do různých právních odvětví. Autorský kolektiv se v této práci zabývá dvěma kruciálními problémy práva veřejných zakázek. Prvním z nich je novum v podobě poplatku za podání podnětu k zahájení správního řízení z moci úřední. Druhým je pak povahou přetrvávající komplikace v podobě správního trestání v rámci veřejných zakázek a jeho možným přesahem do práva na samosprávu.
Anotace anglicky
Public procurement law, respectively institute of public procurement, finds its place on the border between public and private law, as evidenced by the disputableness of the judiciary controls, where is pressure to create judicial body sui generis. The issue of administrative punishment and its relation to various branches of law is closely linked with this problem. Authors of this work deals with two crucial problems of public procurement law. The first of them is a novelty in the form of a fee of filing a stimulus to initiate administrative proceedings ex officio. The second one is in nature the persistent complication in the form of administrative punishment in public procurement and its possible interference with the right to self-government.
Návaznosti
MUNI/A/1356/2015, interní kód MUNázev: Charta místní samosprávy vs. financování obcí (Akronym: FinUzS)
Investor: Masarykova univerzita, Charta místní samosprávy vs. financování obcí, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 18. 10. 2024 01:26