VINKLOVÁ, Sylva, Marie BORKOVCOVÁ a Zdeněk HODIS. Vzdělávání v oblasti alternativních zdrojů potravy - hmyz jako potravina v podmínkách České republiky. In Radek Mitáček. XXXIV. International Colloquium on the Management of Educational Process: proceedings of abstracts and electronic versions of reviewed contributions on CD-ROM. Brno: Univerzita obrany, 2016, s. nestránkováno, 6 s. ISBN 978-80-7231-460-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vzdělávání v oblasti alternativních zdrojů potravy - hmyz jako potravina v podmínkách České republiky
Název anglicky Education in the field of alternative sources of food - insects as food in the Czech Republic
Autoři VINKLOVÁ, Sylva (203 Česká republika, garant), Marie BORKOVCOVÁ (203 Česká republika) a Zdeněk HODIS (203 Česká republika, domácí).
Vydání Brno, XXXIV. International Colloquium on the Management of Educational Process: proceedings of abstracts and electronic versions of reviewed contributions on CD-ROM, od s. nestránkováno, 6 s. 2016.
Nakladatel Univerzita obrany
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Kód RIV RIV/00216224:14410/16:00092672
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-7231-460-7
Klíčová slova česky prostorová představivost; technické vzdělávání; základní škola
Klíčová slova anglicky spatial imagination; technical education; primary school
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: Ing. Zdeněk Hodis, Ph.D., učo 249325. Změněno: 2. 3. 2017 14:42.
Anotace
Předložený příspěvek ukazuje možnosti využití hmyzu jako alternativní potraviny v podmínkách České republiky a zaobírá se vhodností zařazení této nové problematiky do vzdělávacího systému od základních po vysoké školy i možnostmi vzdělávání veřejnosti za pomoci odborných přednášek. Dotazníkovou formou byly zjišťovány postoje náhodně vybraných respondentů k problematice využití hmyzu jako potraviny a následně byly výsledky analyzovány a zpracovány do grafů.
Anotace anglicky
This contribution shows the possibility of using insects as an alternative food in the Czech Republic and deals with the appropriateness of including this new issue into the educational system from primary schools to universities and the possibilities of educating the public with the help of expert lectures. A questionnaire form attitudes were surveyed randomly selected respondents to the issue of the use of insects as food, and then the results were analyzed and processed into graphs.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 05:32