2016
Vzdělávání v oblasti alternativních zdrojů potravy - hmyz jako potravina v podmínkách České republiky
VINKLOVÁ, Sylva, Marie BORKOVCOVÁ a Zdeněk HODISZákladní údaje
Originální název
Vzdělávání v oblasti alternativních zdrojů potravy - hmyz jako potravina v podmínkách České republiky
Název anglicky
Education in the field of alternative sources of food - insects as food in the Czech Republic
Autoři
VINKLOVÁ, Sylva (203 Česká republika, garant), Marie BORKOVCOVÁ (203 Česká republika) a Zdeněk HODIS (203 Česká republika, domácí)
Vydání
Brno, XXXIV. International Colloquium on the Management of Educational Process: proceedings of abstracts and electronic versions of reviewed contributions on CD-ROM, od s. nestránkováno, 6 s. 2016
Nakladatel
Univerzita obrany
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
50300 5.3 Education
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
Kód RIV
RIV/00216224:14410/16:00092672
Organizační jednotka
Pedagogická fakulta
ISBN
978-80-7231-460-7
Klíčová slova česky
prostorová představivost; technické vzdělávání; základní škola
Klíčová slova anglicky
spatial imagination; technical education; primary school
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 2. 3. 2017 14:42, Ing. Zdeněk Hodis, Ph.D.
V originále
Předložený příspěvek ukazuje možnosti využití hmyzu jako alternativní potraviny v podmínkách České republiky a zaobírá se vhodností zařazení této nové problematiky do vzdělávacího systému od základních po vysoké školy i možnostmi vzdělávání veřejnosti za pomoci odborných přednášek. Dotazníkovou formou byly zjišťovány postoje náhodně vybraných respondentů k problematice využití hmyzu jako potraviny a následně byly výsledky analyzovány a zpracovány do grafů.
Anglicky
This contribution shows the possibility of using insects as an alternative food in the Czech Republic and deals with the appropriateness of including this new issue into the educational system from primary schools to universities and the possibilities of educating the public with the help of expert lectures. A questionnaire form attitudes were surveyed randomly selected respondents to the issue of the use of insects as food, and then the results were analyzed and processed into graphs.