D 2016

Vzdělávání v oblasti alternativních zdrojů potravy - hmyz jako potravina v podmínkách České republiky

VINKLOVÁ, Sylva, Marie BORKOVCOVÁ a Zdeněk HODIS

Základní údaje

Originální název

Vzdělávání v oblasti alternativních zdrojů potravy - hmyz jako potravina v podmínkách České republiky

Název anglicky

Education in the field of alternative sources of food - insects as food in the Czech Republic

Autoři

VINKLOVÁ, Sylva (203 Česká republika, garant), Marie BORKOVCOVÁ (203 Česká republika) a Zdeněk HODIS (203 Česká republika, domácí)

Vydání

Brno, XXXIV. International Colloquium on the Management of Educational Process: proceedings of abstracts and electronic versions of reviewed contributions on CD-ROM, od s. nestránkováno, 6 s. 2016

Nakladatel

Univerzita obrany

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

50300 5.3 Education

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)

Kód RIV

RIV/00216224:14410/16:00092672

Organizační jednotka

Pedagogická fakulta

ISBN

978-80-7231-460-7

Klíčová slova česky

prostorová představivost; technické vzdělávání; základní škola

Klíčová slova anglicky

spatial imagination; technical education; primary school

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 2. 3. 2017 14:42, Ing. Zdeněk Hodis, Ph.D.

Anotace

V originále

Předložený příspěvek ukazuje možnosti využití hmyzu jako alternativní potraviny v podmínkách České republiky a zaobírá se vhodností zařazení této nové problematiky do vzdělávacího systému od základních po vysoké školy i možnostmi vzdělávání veřejnosti za pomoci odborných přednášek. Dotazníkovou formou byly zjišťovány postoje náhodně vybraných respondentů k problematice využití hmyzu jako potraviny a následně byly výsledky analyzovány a zpracovány do grafů.

Anglicky

This contribution shows the possibility of using insects as an alternative food in the Czech Republic and deals with the appropriateness of including this new issue into the educational system from primary schools to universities and the possibilities of educating the public with the help of expert lectures. A questionnaire form attitudes were surveyed randomly selected respondents to the issue of the use of insects as food, and then the results were analyzed and processed into graphs.