2016
Economic and physical food accessibility in the Czech Republic
LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jakub TROJAN a Kateřina PITROVÁZákladní údaje
Originální název
Economic and physical food accessibility in the Czech Republic
Autoři
LUKÁŠKOVÁ, Eva, Jakub TROJAN a Kateřina PITROVÁ
Vydání
Norristown, USA, Proceedings of the 27th International Business Information Management Association Conference - Innovation Management and Education Excellence Vision 2020: From Regional Development Sustainability to Global Economic Growth, od s. 1682-1687, 6 s. 2016
Nakladatel
International Business Information Management Association
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
50200 5.2 Economics and Business
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
paměťový nosič (CD, DVD, flash disk)
ISBN
978-0-9860419-6-9
UT WoS
000381172300186
Klíčová slova anglicky
Access; Affordability; Food security; Purchasing power
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 10. 2. 2017 14:32, RNDr. Jakub Trojan, MSc, Ph.D.
Anotace
V originále
The paper focuses on the analysis of economic and physical accessibility and availability of food in the Czech Republic. Food security includes three main pillars - availability, access, and utilisation. There is precisely examined the area of access to food, in terms of affordability and in terms of the possibility of physical access to food, because in the Czech Republic the physical accessibility to food is ensured through a single network of retail stores very well, economical access - affordability, however, is lower for many population groups.