2016
Moravskoslezské cukrovarnictví v prvních letech Československé republiky
ČAPKA, FrantišekZákladní údaje
Originální název
Moravskoslezské cukrovarnictví v prvních letech Československé republiky
Název anglicky
The Moravian-Silesian sugar industry in the early years of the Czechoslovak republic
Autoři
ČAPKA, František (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
první. Brno, Hospodářské dějiny Moravy a Slezska. Vybrané kapitoly z 20. století, od s. 86-93, 8 s. Acta Musei technici Brunensis, 2016
Nakladatel
Technické muzeum v Brně
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor
60101 History
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Kód RIV
RIV/00216224:14410/16:00088705
Organizační jednotka
Pedagogická fakulta
ISBN
978-80-87896-34-1
Klíčová slova česky
cukrovarnictví; agrární strana; cukrovarnický komplex; cukrovary; akcie; rafinerie; bankovní kapitál
Klíčová slova anglicky
sugar industry; Agrarian Party; a complex sugar; sugar; stock; banking capital;
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 15. 3. 2017 14:56, doc. PhDr. František Čapka, CSc.
V originále
Vznik ČSR v roce 1918 přinesl nové uspořádání cukrovarnictví v českých zemích a pochopitelně i na Moravě a ve Slezsku. Zachována zůstala základní konstanta čs. cukrovarnictví: jeho výrazně vývozní charakter. Studie na základě archivních dokumentů a literatury přibližuje pohyby ve výrobě cukrovarů.
Anglicky
The formation of the Czechoslovak republic in 1918 brought a new arrangement of the sugar industry in the Czech lands and Moravia and Silesia. The basic constant of Czechoslovak sugar industry remained: its significantly export characte, when about two-thirds of produced sugar were exported abroad. The controbution on the basis of the study of archival materials and literature describes the movements i the production of sugar.
Návaznosti
GA409/09/1043, projekt VaV |
|