STŘELEC, Stanislav. K podpoře zdravého sociálního vývoje nadaných žáků. In ŘEHULKA, E., REISSMANNOVÁ, J., GAJZLEROVÁ, L. (eds.). ŠKOLA A ZDRAVÍ V 21. STOLETÍ: sborník za roky 2014 a 2015. první. Brno: MU, 2015, s. 456-467. ISBN 978-80-210-8139-0. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@inproceedings{1375248, author = {Střelec, Stanislav}, address = {Brno}, booktitle = {ŠKOLA A ZDRAVÍ V 21. STOLETÍ: sborník za roky 2014 a 2015.}, edition = {první}, editor = {ŘEHULKA, E., REISSMANNOVÁ, J., GAJZLEROVÁ, L. (eds.)}, keywords = {social health; intellectually gifted children; research findings; disturbed relationships; risky factors; institutional support}, howpublished = {paměťový nosič}, language = {cze}, location = {Brno}, isbn = {978-80-210-8139-0}, pages = {456-467}, publisher = {MU}, title = {K podpoře zdravého sociálního vývoje nadaných žáků}, year = {2015} }
TY - JOUR ID - 1375248 AU - Střelec, Stanislav PY - 2015 TI - K podpoře zdravého sociálního vývoje nadaných žáků PB - MU CY - Brno SN - 9788021081390 KW - social health KW - intellectually gifted children KW - research findings KW - disturbed relationships KW - risky factors KW - institutional support N2 - Žáci (děti) s mimořádným rozumovým nadáním mají ve školním i rodinném prostředí zpravidla nadstandardně náročné postavení. Na jednu stranu se setkávají s obdivem, pochvalou a uznáním, na druhou stranu to mohou být reakce nepochopení, závisti a odmítání. V této souvislosti jsou také vystaveni většímu riziku narušení přirozených sociálních vazeb se svým okolím. Studie se zabývá deskripcí a analýzou vybraných (našich a zahraničních) výzkumných poznatků, které mohou přispět k eliminaci nežádoucích vlivů a tendencí narušujících zdravý sociální vývoj nadaných dětí v průběhu jejich základního školního vzdělávání. ER -
STŘELEC, Stanislav. K podpoře zdravého sociálního vývoje nadaných žáků. In ŘEHULKA, E., REISSMANNOVÁ, J., GAJZLEROVÁ, L. (eds.). \textit{ŠKOLA A ZDRAVÍ V 21. STOLETÍ: sborník za roky 2014 a 2015.}. první. Brno: MU, 2015, s.~456-467. ISBN~978-80-210-8139-0.
|