J 2017

Storage of pitching yeast in brewery

KOPECKÁ, Jana, Petra KUBIZNIAKOVÁ, Lukáš FIDRICH a Dagmar MATOULKOVÁ

Základní údaje

Originální název

Storage of pitching yeast in brewery

Název česky

Skladování násadních kvasnic v pivovaru

Název anglicky

Storage of pitching yeast in brewery

Autoři

KOPECKÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí), Petra KUBIZNIAKOVÁ, Lukáš FIDRICH (703 Slovensko, domácí) a Dagmar MATOULKOVÁ (203 Česká republika)

Vydání

Kvasný Průmysl, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, 2017, 0023-5830

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Kód RIV

RIV/00216224:14310/17:00108711

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

UT WoS

000430983700002

Klíčová slova česky

skladování kvasnic; teplota skladování; kyselé praní kvasnic; stres; viabilita; vitalita

Klíčová slova anglicky

yeast storage; storage temperature; acid washing of yeast; stress; viability; vitality

Štítky

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 11. 5. 2020 09:31, Mgr. Marie Šípková, DiS.

Anotace

V originále

This article deals with the issue of pitching yeast storage in brewery. The storage conditions before its repitching are a key factor for the quality of the fi nal product. A short overview of factors affecting viability and vitality of yeast during its storage is given, as well as the effect of the way and temperature of its storage on the following fermentation. The stirring of yeast during the storage and acid washing treatment are also discussed.

Anglicky

Článek je stručným shrnutím problematiky skladování násadních kvasnic v pivovaru. Při opakovaném použití kvasnic jsou podmínky jejich skladování před dalším nasazením stěžejní pro kvalitu fi nálního produktu. V přehledu jsou uvedeny faktory ovlivňující viabilitu a vitalitu kvasnic během jejich skladování, vliv způsobu a teploty skladování na průběh následujícího kvašení, diskutováno je míchání This article deals with the issue of pitching yeast storage in brewery. The storage conditions before its repitching are a key factor for the quality of the fi nal product. A short overview of factors affecting viability and vitality of yeast during its storage is given, as well as the effect of the way and temperature of its storage on the following fermentation. The stirring of yeast during the storage and acid washing treatment are also discussed.