MAREK, Petr. Jazyky a písma světa. In Sborník abstraktů pro 9. ročník celostátní soutěže o nejlepší studentskou vědeckou práci z oboru geografie a 3. ročník soutěže o cenu Stanislava Řeháka. 2013. ISBN 978-80-263-0512-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Jazyky a písma světa
Název anglicky World languages and writing systems
Autoři MAREK, Petr.
Vydání Sborník abstraktů pro 9. ročník celostátní soutěže o nejlepší studentskou vědeckou práci z oboru geografie a 3. ročník soutěže o cenu Stanislava Řeháka, 2013.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 978-80-263-0512-5
Klíčová slova česky jazyky; písma; učebnice; kulturní geografie
Klíčová slova anglicky languages; writing systems; text book; cultural geography
Změnil Změnil: RNDr. Petr Marek, Ph.D., učo 357280. Změněno: 13. 4. 2017 00:44.
Anotace
Bakalářská práce se zabývá jazyky a písmy světa. Hlavním cílem bylo vytvořit pro toto téma podkladové materiály využitelné gymnaziálním učitelem zeměpisu. Podklady se skládají v prvé řadě z učebnice a prezentací v elektronické podobě, které poslouží při výuce. Dalšími částmi jsou pracovní listy pro procvičení dané problematiky a testy pro zpětnou vazbu. Patří sem také rozšiřující příloha o jazycích v elektronické podobě. Metodická příručka pro učitele potom radí, jak se všemi těmito materiály pracovat. Problematika jazyků a písem světa, která je pokládána za součást všeobecného vzdělání, je velmi dynamická a komplexní. Z toho důvodu byly využity nejnovější prameny a předkládané podkladové materiály obsahují velkou míru vysvětlení a množství grafických výstupů
Anotace anglicky
Bachelor thesis deals with world languages and writing systems. The main aim was to create bolsterings about this theme, which could be used by a teacher of geography at grammar school. Bolsterings are primarily composed of a textbook and electronic presentations for education. Next parts are worksheets for practising and tests for feedback. An extended electronic inset about languages is also included. A methodical manual gives advice to teacher, how to work with all of these materials. The issue of world languages and writing systems, which is considered to be a part of a general knowledge, is very dynamic and complex. Therefore the newest sources were used and submitted bolsterings contain plenty of explanation and graphics.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 11:39