HANUŠKOVÁ, Daniela, Jana SPÁČILOVÁ, Aneta POHOŘALÁ a Halina MATĚJOVÁ. Raw food versus cooked food aneb syrová versus vařená strava. Výživa a potraviny. Praha: Výživaservis, 2017, roč. 72, č. 2, s. 52-55. ISSN 1211-846X. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{1383044, author = {Hanušková, Daniela and Spáčilová, Jana and Pohořalá, Aneta and Matějová, Halina}, article_location = {Praha}, article_number = {2}, keywords = {Raw food; cooked food}, language = {cze}, issn = {1211-846X}, journal = {Výživa a potraviny}, title = {Raw food versus cooked food aneb syrová versus vařená strava}, volume = {72}, year = {2017} }
TY - JOUR ID - 1383044 AU - Hanušková, Daniela - Spáčilová, Jana - Pohořalá, Aneta - Matějová, Halina PY - 2017 TI - Raw food versus cooked food aneb syrová versus vařená strava JF - Výživa a potraviny VL - 72 IS - 2 SP - 52-55 EP - 52-55 PB - Výživaservis SN - 1211846X KW - Raw food KW - cooked food N2 - Raw food (syrova strava) je v soucasnosti popularni alter-nativnf zpusob stravovani, ktery ve sve podstate kopiruje principy veganstvf, ale omezeni vyberu potravin vhodnych ke konzumaci je zde rozsireno o vylouceni jejich tepelneho zpracovanf. Clanek je souhrnem dosavadnich poznat-ku o tomto zpiisobu stravovani zejmena se zamefenim na pfednosti i nedostatky s ohledem na skupiny konzumo-vanych potravin a vyvozeni moznych dopadu pro zdravi cloveka vcetne hodnoceni souvisejicich nutricnich rizik. ER -
HANUŠKOVÁ, Daniela, Jana SPÁČILOVÁ, Aneta POHOŘALÁ a Halina MATĚJOVÁ. Raw food versus cooked food aneb syrová versus vařená strava. \textit{Výživa a potraviny}. Praha: Výživaservis, 2017, roč.~72, č.~2, s.~52-55. ISSN~1211-846X.
|