ŽIDEK, Dominik. Adaptace na klimatické změny z pohledu odpovědnosti státu za jeho závazky. Je současný stav udržitelný? In DAMOHORSKÝ, Milan; FRANKOVÁ, Martina; SOBOTKA Michal (eds.). Půda, voda a krajina - adaptace na klimatické změny z pohledu práva. 1. vyd. Beroun: Eva Roztoková, 2017, s. 127-135, 158 s. ISBN 978-80-87488-27-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Adaptace na klimatické změny z pohledu odpovědnosti státu za jeho závazky. Je současný stav udržitelný?
Název česky Adaptace na klimatické změny z pohledu odpovědnosti státu za jeho závazky. Je současný stav udržitelný?
Název anglicky Adapting to climate change in terms of state liability for its obligations. Is the current state sustainable?
Autoři ŽIDEK, Dominik.
Vydání 1. vyd. Beroun, Půda, voda a krajina - adaptace na klimatické změny z pohledu práva, od s. 127-135, 158 s. 2017.
Nakladatel Eva Roztoková
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-87488-27-0
Klíčová slova česky odpovědnostní vztahy; klimatická změna; odpovědnost státu; Pařížská dohoda; COP21; Soudní dvůr Evropské unie
Klíčová slova anglicky liability relations; climate change; State liability; Paris Agreement; COP21; Court of Justice of the European Union
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: JUDr. Dominik Židek, Ph.D., učo 325979. Změněno: 27. 6. 2017 08:36.
Anotace
Příspěvek se zabývá otázkou odpovědnostních vztahů za klimatické změny, a to výhradně z pohledu odpovědnosti státu – v příspěvku zejména České republiky jako členského státu Evropské unie. Cílem příspěvku je zejména provést analýzu současného stavu odpovědnosti státu ve vztahu k adaptaci na klimatické změny planety Země a zhodnotit, jestli je současný stav udržitelný či nikoliv.
Anotace anglicky
Conference paper deals with the issue of liability relations for climate change from the perspective of state liability – in the article, particularly the Czech Republic as a member state of the European Union. This article aims mainly to analyze the current status on state liability in relation to adaptation to climate change on the Earth and to assess whether the current situation is sustainable or not.
VytisknoutZobrazeno: 27. 7. 2024 15:23