VÁVROVÁ, Eva. Finanční řízení komerčních pojišťoven. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2014, 190 s. 5627. ISBN 978-80-247-4662-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Finanční řízení komerčních pojišťoven
Název česky Finanční řízení komerčních pojišťoven
Název anglicky Financial management of commercial insurance companies
Autoři VÁVROVÁ, Eva.
Vydání 1. vyd. Praha, 190 s. 5627, 2014.
Nakladatel Grada Publishing
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
ISBN 978-80-247-4662-3
Klíčová slova česky komerční pojišťovna, finanční řízení, solventnost
Klíčová slova anglicky financial management of the company, commercial insurance company, solvency
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: doc. Ing. Eva Vávrová, Ph.D., učo 38979. Změněno: 18. 9. 2017 13:05.
Anotace
Cíl publikace vychází ze záměru zpracovat problematiku finančního řízení specifického pro komerční pojišťovací instituce. Monografie je úzce zaměřena na téma finančního řízení komerčních pojišťoven, jehož zpracování v dosavadní publikované odborné literatuře absentovalo. Cílem publikace je podat ucelený a systematicky provázaný výklad součástí finančního řízení komerčních pojišťoven, které je specificky podmíněno zvláštnostmi pojistné teorie a pojišťovací praxe a v jiných finančních institucích, resp. v jiných podnikatelských subjektech není využíváno, popř. se vůbec nevyskytuje. Jelikož rozsah problematiky je široký a přesahoval by i do dalších vědních oborů, nepostihuje publikace celou problematiku a je zaměřena pouze na přesně vymezené problémy ve vybraných základních oblastech finančního řízení komerčních pojišťovacích institucí.
Anotace anglicky
The publication „Financial management of commercial insurance companies“ is focused on the objective to provide valuable insight into financial management issues and economic approaches specific to commercial insurance institutions in the Czech Republic, and in the European Union, also. The main aim of the publication is to provide a comprehensive, systematic and coherent interpretation of constituent parts of the financial management of commercial insurance companies which is specifically conditioned by peculiarities of insurance theory and insurance practice, and in other financial insitutions, respectively in other business entities, is not used or is completely absent. As the scale of the problem is broad and extends to other scientific disciplines, the publication does not cover all the issues and therefore, it is focused only on well-defined problems in selected areas of basic financial management of commercial insurance institutions.
VytisknoutZobrazeno: 14. 5. 2024 09:02