SVÁČKOVÁ, Simona a Michal ŠINDELÁŘ. Jak se lidé dopravují do práce? Jaké volí dopravní prostředky? Hledání univerzálních příčin volby dopravních prostředků. In 7. olomoucká sociologická podzimní konference. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Jak se lidé dopravují do práce? Jaké volí dopravní prostředky? Hledání univerzálních příčin volby dopravních prostředků
Autoři SVÁČKOVÁ, Simona a Michal ŠINDELÁŘ.
Vydání 7. olomoucká sociologická podzimní konference, 2017.
Další údaje
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Změnil Změnila: Mgr. Simona Surmařová, učo 376066. Změněno: 13. 11. 2017 23:40.
Anotace
Nárůst blahobytu a nebývalá dostupnost osobních automobilů má v posledních dekádách napříč světem za následek častý kolaps motorové dopravy ve městech a znečištění ovzduší měst. Dostupnost automobilů je však pouze jednou stranou problému. Druhou stejně důležitou je samotný proces rozhodování lidí k volbě automobilu a jiných dopravních prostředků, který je ovlivněn vnějšími okolnostmi a motivací člověka. Cílem příspěvku je přinést vhled do procesu rozhodování volby dopravního prostředku. V rámci mezinárodního projektu Movecit proběhlo dotazníkové šetření dopravního chování mezi zaměstnanci 13 pracovišť v celkem 6 zemích obsahující cca 1500 pozorování. Analýzou dat se budu snažit popsat možné univerzální prediktory dopravního chování jak z oblasti motivace, tak z oblasti vnějších faktorů (např. vzdálenost cesty, počet členů domácnosti, dostupnost parkování aj.).
VytisknoutZobrazeno: 8. 5. 2024 19:26