2017
„Cat-pork“ syndrom
PEŠÁK, Sáva, Jiří HAVLÁSEK a Vojtěch THONZákladní údaje
Originální název
„Cat-pork“ syndrom
Název anglicky
„Cat-pork“ syndrome
Autoři
PEŠÁK, Sáva (203 Česká republika), Jiří HAVLÁSEK (203 Česká republika) a Vojtěch THON (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
První vydání. Praha, Kazuistiky z potravinové alergie a intolerance, od s. 151-152, 2 s. Edice postgraduální medicíny, 2017
Nakladatel
Mladá fronta
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor
30102 Immunology
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Kód RIV
RIV/00216224:14110/17:00098779
Organizační jednotka
Lékařská fakulta
ISBN
978-80-204-4644-2
Klíčová slova česky
kočka; vepřové maso; alergie; zkřížená reaktivita; sliznice; specifické IgE protilátky
Klíčová slova anglicky
cat; pork; allergy; cross-reactivity; mucosa; specific IgE antibodies
Štítky
Změněno: 3. 5. 2018 10:01, Soňa Böhmová
V originále
V alergologické praxi je nutné dokázat komplexně vyhodnotit vztah alergenově specifické senzibilizace inhalačními alergeny s respirační symptomatologií a potravinovou alergií z důvodů zkřížené reaktivity jednotlivých komponent. Kapitola představuje vyhodnocení zkřížené reaktivity aero a potravinových alergenů pacientů reagujících na kočku a na vepřové maso, včetně diferenciální diagnostiky a tolerance.
Anglicky
The association between IgE sensitization with respiratory symptoms to inhaled allergens and food allergy due to cross-reactive allergen components is important to evaluate in allergy practice. In this chapter, we focused on assessment of cross-reactivity between aeroallergens and foods in patients with cat-pork syndrome, incl. differential diagnostics and tolerance.