HRABOVSKÝ, Štěpán, František FOLBER a Michael DOUBEK. Novinky v imunoterapii refrakterní a relabující akutní lymfoblastické leukemie dospělých. In Molecular targeted therapy news. Praha: We Make Media, s.r.o., 2017, s. 6-10. ISSN 2464-4943.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Novinky v imunoterapii refrakterní a relabující akutní lymfoblastické leukemie dospělých
Název anglicky News in the immunotherapy of relapsed and refractory adult acute lymphoblastic leukemia
Autoři HRABOVSKÝ, Štěpán (203 Česká republika, domácí), František FOLBER (203 Česká republika, domácí) a Michael DOUBEK (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Praha, Molecular targeted therapy news, od s. 6-10, 5 s. 2017.
Nakladatel We Make Media, s.r.o.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Popularizační texty a aktivity
Obor 30200 3.2 Clinical medicine
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/17:00098823
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISSN 2464-4943
Klíčová slova česky akutní lymfoblastická leukemie; dospělí; monoklonální protilátky; CAR T-lymfocyty
Klíčová slova anglicky acute lymphoblastic leukemia; adult; monoclonal antibodies; CAR T-cells
Štítky EL OK
Změnil Změnila: Soňa Böhmová, učo 232884. Změněno: 19. 3. 2018 13:59.
Anotace
Akutní lymfoblastická leukemie (ALL) je nejčastějším onkologickým onemocněním dětského věku, u dospělých patří mezi vzácnější malignity. Zatímco u dětí je dosahováno skvělých výsledků, prognóza dospělých pacientů je stále neuspokojivá, zejména pro vysokou incidenci relapsů a jejich refrakteritu k léčbě. V posledních letech dochází k mnoha pokrokům v diagnostice a léčbě této choroby, mimo jiné díky objevu nových léků a jejich zavádění do denní praxe. Tato práce přináší souhrn novinek v léčbě relabující a refrakterní ALL dospělých se zaměřením na imunoterapii.
Anotace anglicky
Acute lymphoblastic leukemia (ALL) is the most common oncological disease in childhood. It is a rare malignancy in the adults. While there are very good treatment achievements in children, the prognosis of adult patients remains unsatisfactory mainly due to a high incidence of treatment-resistant relapses. There is a great progress in both diagnostics and treatment of this disease in past few years, especially thanks to introducing of new drugs into a daily clinical practise. This summary is focused on news in the treatment of relapsed and refractory adult ALL with highlights on immunotherapy.
VytisknoutZobrazeno: 9. 5. 2024 20:22