BISCHOFOVÁ, Svatava, Radek KAVŘÍK, Jana NEVRLÁ, Jitka BLAHOVÁ, Marcela DOFKOVÁ, Irena ŘEHŮŘKOVÁ a Jiří RUPRICH. Nejvýznamnější dietární zdroje vitaminu D u českých dětí a dospívajících ve věku 4-17 let. In Konference Dětská výživa a obezita v teorii a praxi 2017. 2017.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Nejvýznamnější dietární zdroje vitaminu D u českých dětí a dospívajících ve věku 4-17 let
Název česky Nejvýznamnější dietární zdroje vitaminu D u českých dětí a dospívajících ve věku 4-17 let
Autoři BISCHOFOVÁ, Svatava, Radek KAVŘÍK, Jana NEVRLÁ, Jitka BLAHOVÁ, Marcela DOFKOVÁ, Irena ŘEHŮŘKOVÁ a Jiří RUPRICH.
Vydání Konference Dětská výživa a obezita v teorii a praxi 2017, 2017.
Další údaje
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Klíčová slova česky vitamin D, nejvýznamnější zdroje, dietární expozice
Změnil Změnila: Mgr. Svatava Bischofová, Ph.D., učo 142175. Změněno: 18. 12. 2017 17:05.
Anotace
Nejvýznamnější expoziční zdroje vitaminu D v obvyklé dietě (% příspěvek k celkové expozici uveden v závorce za danou komoditou) jsou u dětí ve věku 4-6 let: vejce (20,9 %), pečivo jemné (15,3 %), mléko (12,5 %) a margaríny (12,4 %), u dětí ve věku 7-10 let: vejce (21,4 %), pečivo jemné (19,2 %), margaríny (10,4 %) a mléko (9,8 %), u chlapců ve věku 11-14 let: vejce (25,7 %), margaríny (15,8 %), pečivo jemné (14,4 %) a mléko (7,7 %), u dívek ve věku 11-14 let: vejce (22,7 %), pečivo jemné (17,5 %), margaríny (13,1 %) a mléko (8,9 %), u dospívajících chlapců ve věku 15-17 let: vejce (23,8 %), pečivo jemné (14,6 %) a margaríny (8,6 %), u dospívajících dívek ve věku 15-17 let: vejce (27,9 %), pečivo jemné (12,4 %) a margaríny (7,1 %). Podpořeno MZ ČR – RVO (SZÚ, 75010330) a z projektu TDS-Exposure (RP7/2012- 2016) na základě grantové dohody č. 289108.
VytisknoutZobrazeno: 16. 10. 2024 06:52