POSPÍŠIL, Ivo. Nasuščnyje voprosy leskovovedenija, Leskov v češskoj srede. In Dohnal, Josef. Zlomová období ruské kultury z pohledu literatury (Karamzin, Leskov, Merežkovskij, Babel). Vydání první. Brno: Tribun EU, 2017, s. 87-97. ISBN 978-80-263-1306-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Nasuščnyje voprosy leskovovedenija, Leskov v češskoj srede
Název česky Podstatné otázky leskovologie. Leskov v českém prostředí
Název anglicky The Substantial Tasks of the Leskov research, Leskov in the Czech environment
Autoři POSPÍŠIL, Ivo (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Vydání první. Brno, Zlomová období ruské kultury z pohledu literatury (Karamzin, Leskov, Merežkovskij, Babel), od s. 87-97, 11 s. 2017.
Nakladatel Tribun EU
Další údaje
Originální jazyk ruština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 60206 Specific literatures
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14210/17:00099706
Organizační jednotka Filozofická fakulta
ISBN 978-80-263-1306-9
Klíčová slova česky Leskov; edice; práce; česká leskovologie; úkoly současné leskovologie; Společnost Leskova v České republice
Klíčová slova anglicky Leskov; editions; studies; Czech Leskov research; tasks of contemporary Leskov research; international Leskov Society in the Czech Republic
Štítky RIV - zkontrolováno, rivok
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Marie Skřivanová, učo 262124. Změněno: 26. 3. 2018 17:45.
Anotace
Avtor nastojaščej staťji vozvraščajetsja k problematike N. S. Leskova, k izdanijam ego sočinenij, k leskovedeniju i ego sostojaniju v Rossiii v mire, summirujet svoi issledovanija o Leskove, ukazyvajet na tradiciju češskogo leskovedeniai na otdeľnych češskich leskovedov, rezjumirujet glavnyje zadači sovremennogo leskovedenija, predlagaja odnovremenno vozmožnosť osnovanija neformaľnogo meždunarodnogo Obščestva Leskova v Češskoj Respublike.
Anotace česky
Autor přítomné stati se vrací k problematice N. S Leskova, k vydávání jeho děl, k leskovologii a jejímu stavu v Rusku a ve světě, sumarizuje svá bádání o Leskovovi a ukazuje na tradici české leskovologie a na jednotlivé české leskovology, resumuje hlavní úkoly současné leskovologie a navrhuje možnost založení neformální mezinárodní Společnosti Leskova v České republice.
Anotace anglicky
The author of the present study returns to the problems of N. S. Leskov, to the editions of his works, to Leskov research and its state in Russia and the world, summarizes his own investigation of Leskov, demonstrates the tradition of Czech Leskov studies, particular Czech specialists in Leskov and the main tasks of contemporary Leskov research proposing, at the same time, the possibility to found an informal international Leskov Society in the Czech Republic.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 23:44