STUCHLÍKOVÁ, Ľubica, František JANÍČEK, Peter BENKO a Jiří HRBÁČEK. Informačné technológie – nástroj zvýšenia kvality výučby elektrotechnických odborov. atp journal priemyselná automatizácia a informatika. Bratislava: HMH, s.r.o., 2017, roč. 2017, č. 12, s. 54-57. ISSN 1335-2237.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Informačné technológie – nástroj zvýšenia kvality výučby elektrotechnických odborov
Název česky Informační technologie - nástroj zvýšení kvality výuky elektrotechnických oborů
Název anglicky Information technology - a tool for improving the quality of teaching of electrical engineering
Autoři STUCHLÍKOVÁ, Ľubica (703 Slovensko, garant), František JANÍČEK (703 Slovensko), Peter BENKO (703 Slovensko) a Jiří HRBÁČEK (203 Česká republika, domácí).
Vydání atp journal priemyselná automatizácia a informatika, Bratislava, HMH, s.r.o. 2017, 1335-2237.
Další údaje
Originální jazyk slovenština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14410/17:00099913
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky kvalita výuky; elektrotechnické obory
Klíčová slova anglicky quality of teaching; electrotechnical fields
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: doc. Ing. Jiří Hrbáček, Ph.D., učo 2454. Změněno: 26. 3. 2018 12:27.
Anotace
Elektrotechnika má v celosvetovom meradle osobitné postavenie a mimoriadny strategický význam. toto odvetvie techniky je považované za hybnú silu dnešnej modernej technickej civilizácie. záujem o vysokokvalifikovaných absolventov elektrotechnických odborov schopných prispievať k rozvoju nových pokrokových technológií a ich implementácii v praxi neustále narastá. kľúčovým faktorom sa stáva kvalita vzdelania mladej generácie, označovanej ako digitálni domorodci (digital natives). v nasledujúcom texte sú prezentované praktické skúsenosti získané v rámci odbornej prípravy profesionálov v tomto odvetví s podporou informačných technológií. pozornosť je zameraná na e-learningové projekty využívané nielen ako nástroj na transfer znalostí, výsledkov výskumu a najnovších poznatkov do vzdelávacieho procesu, ale aj na zvýšenie záujmu mladých ľudí o vedu a techniku.
Anotace česky
Elektrotechnika má v celosvětovém měřítku zvláštní postavení a mimořádný strategický význam. toto odvětví techniky je považováno za hybnou sílu dnešní moderní technické civilizace. zájem o vysoce kvalifikované absolventy elektrotechnických oborů schopných přispívat k rozvoji nových pokrokových technologií a jejich implementaci v praxi neustále narůstá. klíčovým faktorem se stává kvalita vzdělání mladé generace, označované jako digitálni domorodci (digital Natives). v následujícím textu jsou prezentovány praktické zkušenosti získané v rámci odborné přípravy profesionálů v tomto odvětví s podporou informačních technologií. pozornost je zaměřena na e-learningové projekty využívány nejen jako nástroj na transfer znalostí, výsledků výzkumu a nejnovějších poznatků do vzdělávacího procesu, ale i na zvýšení zájmu mladých lidí o vědu a techniku.
Anotace anglicky
Electrical engineering has a special global position and an extraordinary strategic importance. this sector of technology is considered to be the driving force of today's modern technical civilization. interest in highly qualified graduates of the electrotechnical field capable of contributing to the development and implementation of new advanced technologies is constantly increasing in practice. a key factor is the quality of young generation education, called digital natives. in the following text are presented practical experience gained in the training of professionals in the sector with the support of information technology. attention is focused on e-learning projects not only used as a tool for transfer of knowledge, research results and latest knowledge into the education process, but also to increase young people's interest in science and technology.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 07:00