2017
Děti v kuchyni vítány. Metodická pomůcka pro vedení kroužků přípravy pokrmů.
KOŠŤÁLOVÁ, Alexandra; Leona MUŽÍKOVÁ; Anna NIKLOVÁ a Anna PACKOVÁZákladní údaje
Originální název
Děti v kuchyni vítány. Metodická pomůcka pro vedení kroužků přípravy pokrmů.
Autoři
KOŠŤÁLOVÁ, Alexandra; Leona MUŽÍKOVÁ; Anna NIKLOVÁ a Anna PACKOVÁ
Vydání
Praha, 2017
Nakladatel
SZÚ
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor
50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Organizační jednotka
Pedagogická fakulta
ISBN
978-80-7071-369-3
Klíčová slova česky
příprava pokrmů; kroužky vaření
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 6. 3. 2018 17:02, PhDr. Mgr. Leona Mužíková, Ph.D.
Anotace
V originále
Publikace je určena pro smysluplné vedení kroužků vaření, jejichž cílem je učit děti poznávat suroviny, jejich vlastnosti, chutě, vůně, vhodné kombinace, ale rovněž získávat např. dovednosti, jak si sestavit denní jídlo tak, aby bylo složeno ze všech potřebných živin. Tyto znalosti a dovednosti by děti mohly získávat i v rámci pracovních činností (příprava pokrmů), do kterých tato problematika rovněž spadá. Metodika je zaměřena na žáky 1. - 5. ročníků ZŠ. Je však možné, aby receptury či aktivity byly využity také v rámci výuky na 2. stupni ZŠ.