c 2017

Děti v kuchyni vítány. Metodická pomůcka pro vedení kroužků přípravy pokrmů.

KOŠŤÁLOVÁ, Alexandra; Leona MUŽÍKOVÁ; Anna NIKLOVÁ a Anna PACKOVÁ

Základní údaje

Originální název

Děti v kuchyni vítány. Metodická pomůcka pro vedení kroužků přípravy pokrmů.

Autoři

KOŠŤÁLOVÁ, Alexandra; Leona MUŽÍKOVÁ; Anna NIKLOVÁ a Anna PACKOVÁ

Vydání

Praha, 2017

Nakladatel

SZÚ

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)

Obor

50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Organizační jednotka

Pedagogická fakulta

ISBN

978-80-7071-369-3

Klíčová slova česky

příprava pokrmů; kroužky vaření

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 6. 3. 2018 17:02, PhDr. Mgr. Leona Mužíková, Ph.D.

Anotace

V originále

Publikace je určena pro smysluplné vedení kroužků vaření, jejichž cílem je učit děti poznávat suroviny, jejich vlastnosti, chutě, vůně, vhodné kombinace, ale rovněž získávat např. dovednosti, jak si sestavit denní jídlo tak, aby bylo složeno ze všech potřebných živin. Tyto znalosti a dovednosti by děti mohly získávat i v rámci pracovních činností (příprava pokrmů), do kterých tato problematika rovněž spadá. Metodika je zaměřena na žáky 1. - 5. ročníků ZŠ. Je však možné, aby receptury či aktivity byly využity také v rámci výuky na 2. stupni ZŠ.