c 2017

Děti v kuchyni vítány. Metodická pomůcka pro vedení kroužků přípravy pokrmů.

KOŠŤÁLOVÁ, Alexandra, Leona MUŽÍKOVÁ, Anna NIKLOVÁ and Anna PACKOVÁ

Basic information

Original name

Děti v kuchyni vítány. Metodická pomůcka pro vedení kroužků přípravy pokrmů.

Authors

KOŠŤÁLOVÁ, Alexandra, Leona MUŽÍKOVÁ, Anna NIKLOVÁ and Anna PACKOVÁ

Edition

Praha, 2017

Publisher

SZÚ

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)

Field of Study

50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

printed version "print"

Organization unit

Faculty of Education

ISBN

978-80-7071-369-3

Keywords (in Czech)

příprava pokrmů; kroužky vaření

Tags

Reviewed
Změněno: 6/3/2018 17:02, PhDr. Mgr. Leona Mužíková, Ph.D.

Abstract

V originále

Publikace je určena pro smysluplné vedení kroužků vaření, jejichž cílem je učit děti poznávat suroviny, jejich vlastnosti, chutě, vůně, vhodné kombinace, ale rovněž získávat např. dovednosti, jak si sestavit denní jídlo tak, aby bylo složeno ze všech potřebných živin. Tyto znalosti a dovednosti by děti mohly získávat i v rámci pracovních činností (příprava pokrmů), do kterých tato problematika rovněž spadá. Metodika je zaměřena na žáky 1. - 5. ročníků ZŠ. Je však možné, aby receptury či aktivity byly využity také v rámci výuky na 2. stupni ZŠ.