D 2017

BODY HEIGHT, BODY COMPOSITION AND LIFESTYLE OF CZECH HIGH SCHOOL STUDENTS

HRAZDÍRA, Eduard, Pavel GRASGRUBER, Zuzana HLAVOŇOVÁ, Jan CACEK, Tomáš KALINA et. al.

Základní údaje

Originální název

BODY HEIGHT, BODY COMPOSITION AND LIFESTYLE OF CZECH HIGH SCHOOL STUDENTS

Autoři

HRAZDÍRA, Eduard (203 Česká republika, garant, domácí), Pavel GRASGRUBER (203 Česká republika, domácí), Zuzana HLAVOŇOVÁ (203 Česká republika, domácí), Jan CACEK (203 Česká republika, domácí), Tomáš KALINA (203 Česká republika, domácí), Dominik BOKŮVKA (203 Česká republika, domácí), Marie SVOBODOVÁ, Tereza KRÁLOVÁ (203 Česká republika, domácí), Nikola STRAČÁROVÁ (203 Česká republika, domácí) a Jan HULEŠ (203 Česká republika, domácí)

Vydání

Brno, Česká republika, Proceedings of the 11th International Conference on Kinanthropology, od s. 624-631, 8 s. 2017

Nakladatel

Masarykova univerzita

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

30306 Sport and fitness sciences

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

elektronická verze "online"

Odkazy

Kód RIV

RIV/00216224:14510/17:00102552

Organizační jednotka

Fakulta sportovních studií

ISBN

978-80-210-8917-4

UT WoS

000467203700062

Klíčová slova anglicky

Body height; body compositon; lifestyle; students; czech

Štítky

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 5. 5. 2020 15:13, Mgr. Pavlína Roučová, DiS.

Anotace

V originále

The purpose of this anthropometric research, which took place in Moravian high schools between 2015-2017, was to examine the relationship between body height, body composition (measured via bioelectric impedance on the device InBody 720) and some aspects of lifestyle (surveyed via a questionnaire). The target group was high school students aged 17-20 years, from a full range of secondary schools. The research specifically focused on factors that correlated most strongly with body weight and obesity prevalence, which may potentially have very important implications for the preparation of nutritional recommendations in the school catering system.