2017
BODY HEIGHT, BODY COMPOSITION AND LIFESTYLE OF CZECH HIGH SCHOOL STUDENTS
HRAZDÍRA, Eduard, Pavel GRASGRUBER, Zuzana HLAVOŇOVÁ, Jan CACEK, Tomáš KALINA et. al.Základní údaje
Originální název
BODY HEIGHT, BODY COMPOSITION AND LIFESTYLE OF CZECH HIGH SCHOOL STUDENTS
Autoři
HRAZDÍRA, Eduard (203 Česká republika, garant, domácí), Pavel GRASGRUBER (203 Česká republika, domácí), Zuzana HLAVOŇOVÁ (203 Česká republika, domácí), Jan CACEK (203 Česká republika, domácí), Tomáš KALINA (203 Česká republika, domácí), Dominik BOKŮVKA (203 Česká republika, domácí), Marie SVOBODOVÁ, Tereza KRÁLOVÁ (203 Česká republika, domácí), Nikola STRAČÁROVÁ (203 Česká republika, domácí) a Jan HULEŠ (203 Česká republika, domácí)
Vydání
Brno, Česká republika, Proceedings of the 11th International Conference on Kinanthropology, od s. 624-631, 8 s. 2017
Nakladatel
Masarykova univerzita
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
30306 Sport and fitness sciences
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
elektronická verze "online"
Odkazy
Kód RIV
RIV/00216224:14510/17:00102552
Organizační jednotka
Fakulta sportovních studií
ISBN
978-80-210-8917-4
UT WoS
000467203700062
Klíčová slova anglicky
Body height; body compositon; lifestyle; students; czech
Štítky
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 5. 5. 2020 15:13, Mgr. Pavlína Roučová, DiS.
Anotace
V originále
The purpose of this anthropometric research, which took place in Moravian high schools between 2015-2017, was to examine the relationship between body height, body composition (measured via bioelectric impedance on the device InBody 720) and some aspects of lifestyle (surveyed via a questionnaire). The target group was high school students aged 17-20 years, from a full range of secondary schools. The research specifically focused on factors that correlated most strongly with body weight and obesity prevalence, which may potentially have very important implications for the preparation of nutritional recommendations in the school catering system.