POKORNÁ, Jana, Erik STAFFA, Vladan BERNARD a Vojtěch MORNSTEIN. Capsaicin thermal effects measured by thermal camera. In XXII. Polish National Congress of Thermology joint with the European Association of Thermology. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Capsaicin thermal effects measured by thermal camera
Název česky Teplotní efekt kapsaicinu měřený termokamerou
Autoři POKORNÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí), Erik STAFFA (203 Česká republika, domácí), Vladan BERNARD (203 Česká republika, domácí) a Vojtěch MORNSTEIN (203 Česká republika, domácí).
Vydání XXII. Polish National Congress of Thermology joint with the European Association of Thermology, 2018.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 10609 Biochemical research methods
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14110/18:00102585
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova česky Kapsaicin; termoregulace; infrazobrazovací systém; termografie
Klíčová slova anglicky Capsaicin; thermoregulation; infraimaging system; thermography; medical thermography
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Soňa Böhmová, učo 232884. Změněno: 27. 2. 2019 10:01.
Anotace
Capsaicin is an alkylamide that can be found in chilli peppers as its main irritant component with some analgesic properties. It also has many other properties, so it may help to control peripheral nerve pain as well as can be helpful during chemotherapy and radiotherapy. Capsaicin, as an irritant compound, affects body temperature, which can be observed by a thermal camera. This research is aimed to specify what is its effect to facial and neck temperature.
Anotace česky
Kapsaicin je alkyl amid, který se nachází v chilli paprikách, jako jejich hlavní dráždivá komponenta. Má analgetické účinky, stejně jako mnoho dalších vlastností, takže může například být nápomocen při tlumení bolesti periferních nervů, nebo jako pomocná regulační látka při chemoterapii a radioterapii. Kapsaicin, jakožto dráždivá sloučenina, ovlivňuje tělesnou teplotu, což lze pozorovat s pomocí termokamery. Tento výzkum je zaměřen na určení vlivu kapsaicinu na teplotu obličeje a krku.
Návaznosti
MUNI/A/1159/2017, interní kód MUNázev: Dynamická infračervená termografie jako diagnostický nástroj pro sledování prokrvení tlustého střeva (Akronym: DYNTERM)
Investor: Masarykova univerzita, Dynamická infračervená termografie jako diagnostický nástroj pro sledování prokrvení tlustého střeva, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 03:51