ČEP, David. Glosa k doručování právnické osobě, proti níž se trestní řízení vede (aneb malé významné proměny v trestním řízení). In Cofola 2018. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Glosa k doručování právnické osobě, proti níž se trestní řízení vede (aneb malé významné proměny v trestním řízení)
Název česky Glosa k doručování právnické osobě, proti níž se trestní řízení vede (aneb malé významné proměny v trestním řízení)
Název anglicky Comment on Service of Documents to Legal Entity Against Which A Criminal Proceedings Is Pending (On Minor Significant Changes In Criminal Proceedings)
Autoři ČEP, David.
Vydání Cofola 2018, 2018.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
Klíčová slova česky Trestní řízení; právnická osoba; vystupování právnické osoby v trestním řízení; doručování
Klíčová slova anglicky Criminal Proceedings; Acting on Behalf of Legal Entity in Criminal Proceedings; Service of Documents
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnil: Mgr. David Čep, Ph.D., učo 372107. Změněno: 23. 4. 2018 11:24.
Anotace
Trestní odpovědnost právnických osob v současnosti tvoří plnohodnotnou součást českého trestního práva. Stejně je tomu i v rovině trestního řízení, kde se právnické osoby etablovaly - a to nejen v rovině zákonné - jako jeden ze dvou typů subjektů, proti nimž je vedeno. I přesto však lze na poli trestního řízení proti právnickým osobám stále velmi dobře demonstrovat permanentní proměnu a vývoj trestního řízení jako takového. Tato proměna má podobu střetu mezi dotčenými základními právy a chráněnými zájmy osob, proti nimž je trestní řízení vedeno a jeho samotným účelem. A právě těmto střetům - na půdorysu trestního řízení vedeného proti právnickým osobám - se předkládaný příspěvek věnuje.
Anotace anglicky
Criminal liability of legal entities is nowadays full-featured part of Czech criminal law. In a same way, legal entities has established as one of two types of subjects against whom the criminal proceedings is pending. Nevertheless, on this type of criminal proceedings it can be clearly demonstrated how criminal proceedings as whole is still subjected to permanent change and development. This change takes form of collision between affected fundamental rights and protected interests of those, against who the criminal proceeding is pending and the entire purpose of criminal proceedings. This contribution is subjected to those collisions that takes part in field of criminal proceedings against legal entities.
Návaznosti
MUNI/A/1143/2017, interní kód MUNázev: Recentní překážky efektivního naplňování cílů trestního řízení (Akronym: Efektivní trestní řízení - překážky)
Investor: Masarykova univerzita, Recentní překážky efektivního naplňování cílů trestního řízení, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 9. 5. 2024 20:22