KUČEROVÁ, Kateřina. Imigração e identidade em Eva de Germano Almeida. In 6as Jornadas de Língua Portuguesa e Culturas Lusófonas da Europa Central e de Leste, 2018. 2018.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Imigração e identidade em Eva de Germano Almeida
Název česky Imigrace a identita v románu Eva Germana Almeidy
Název anglicky Immigration and identity in Eva by Germano Almeida
Autoři KUČEROVÁ, Kateřina.
Vydání 6as Jornadas de Língua Portuguesa e Culturas Lusófonas da Europa Central e de Leste, 2018. 2018.
Další údaje
Originální jazyk portugalština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 60206 Specific literatures
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky Germano Almeida; kapverdská literatura; migrace; identita; Eva
Klíčová slova anglicky Germano Almeida; Capeverdian literature; migration; identity; Eva
Štítky kontrola_RIV
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: doc. Mgr. Ivo Buzek, Ph.D., učo 103619. Změněno: 25. 1. 2022 16:41.
Anotace
O romance Eva do autor caboverdiano Germano Almeida é uma das poucas obras do autor cuja história não se desenrola só no arquipélago caboverdiano. Sendo assim, é possível observar neste romance a imigração, que é um dos traços da identidade caboverdiana, dum ponto de vista diferente. O objetivo desta comunicação é analisar a diferença entre a imagem dum imigrante nos romances cuja história se localiza em Cabo Verde, e nos que se desenrolam fora das ilhas, a questão de identidade e a relação entre eu (o caboverdiano) e o outro (o estrangeiro).
Anotace česky
Román Eva kapverdského spisovatele Germana Almeidy je jedním z mála autorových děl, které se neodehrává na Kapverdských ostrovech. Díky tomu můžeme v díle pozorovat migraci, jež je jedním z prvků kapverdské identity, z jiného úhlu. Cílem tohoto příspěvku je analyzovat rozdíl mezi obrazem migranta v románech, které se odehrávají na Kapverdech, a těch, které se odehrávají mimo ostrovy, a také otázku identity a vztah mezi "já" (Kapveďanem) a "tím druhým" (cizincem).
Anotace anglicky
The novel Eva by the Cape Verdean author Germano Almeida is one of the few works of the author whose story does not take place only in the Cape Verdean archipelago. Therefore, it is possible to observe in this novel immigration, which is one of the traits of the Cape Verdean identity, from a different point of view. The purpose of this paper is to analyze the difference between the image of an immigrant in the novels whose story is set in Cape Verde, and in those that take place outside the islands, the question of identity and the relationship between me (the Cape Verdean) and the other (the foreigner).
VytisknoutZobrazeno: 2. 5. 2024 09:21