KREJČOVÁ, Elena and Nadežda STALJANOVA. Bulharské texty k překladatelskému semináři. část 3. Novo pomagalo za čuždestranni bulgaristi (Bulharské texty k překladatelskému semináři. část 3. A new textbook for foreign students of Bulgarian language). Ezikov svjat = Orbis linguarum. Blagoevgrad: Jihozápadní univerzita Neofirta Rilského, Bulharsko, 2019, vol. 17, No 1, p. 34-40. ISSN 1312-0484.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Bulharské texty k překladatelskému semináři. část 3. Novo pomagalo za čuždestranni bulgaristi
Name in Czech Bulharské texty k překladatelskému semináři. část 3. Nová pomůcka pro zahraniční bulharisty
Name (in English) Bulharské texty k překladatelskému semináři. část 3. A new textbook for foreign students of Bulgarian language
Authors KREJČOVÁ, Elena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Nadežda STALJANOVA (100 Bulgaria).
Edition Ezikov svjat = Orbis linguarum, Blagoevgrad, Jihozápadní univerzita Neofirta Rilského, Bulharsko, 2019, 1312-0484.
Other information
Original language Bulgarian
Type of outcome Article in a journal
Field of Study 60203 Linguistics
Country of publisher Bulgaria
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
WWW URL
RIV identification code RIV/00216224:14210/19:00109552
Organization unit Faculty of Arts
Keywords (in Czech) bulharština; výuka bulharštiny; terminologie
Keywords in English Bulgarian for foreigners; thematic fields; terminology
Tags Bulgarian language, Bulgarian language for foreigners, RIV - zkontrolováno, rivok
Tags International impact, Reviewed
Changed by Changed by: doc. Mgr. Elena Krejčová, Ph.D., učo 23084. Changed: 12/2/2020 13:47.
Abstract
Textut predstavja pomagaloto za čuždestranni bulgaristi. To se sustoi ot textove ot različni oblasti na obštestvenija život: zastrachovatelno delo, finansi, sport, medialna politika i dr. Prednaznačena e za studenti, koito vladejat ezika na nivo C1 ili C2 i može da se izpolzva pri podgotovkata na budešti prevodači.
Abstract (in Czech)
Příspěvek představuje příručku pro zahraniční studenty bulharistiky. Skládá se z textů z různých tematických oblastí - pojištění, finance, sport, ekologie, mediální politika atd. a je určena studentům bulharštiny, kteří jsou na úrovni C1 nebo C2 a může být použita pro vzdělávání a přípravu budoucích překladatelů.
Abstract (in English)
The paper presents a new web-based handbook for foreign students of Bulgarian. It consists of revised public texts from various thematic fields – insurance, finance, sport, ecology, media policy, etc. It is aimed at upper-intermediate students of Bulgarian, level C1 or C2, and can be used for the education and preparation of future translators.
PrintDisplayed: 21/5/2024 14:12