REZKOVÁ, Bohdana. Listerióza a možnosti prevence ve stravovacím provozu. Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2019, neuveden, 2/2019, s. 20-21. ISSN 1211-846X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Listerióza a možnosti prevence ve stravovacím provozu
Název česky Listerióza a možnosti prevence ve stravovacím provozu
Název anglicky Listeriosis and possibilities of its prevention in food service
Autoři REZKOVÁ, Bohdana.
Vydání Výživa a potraviny, Výživaservis s.r.o. 2019, 1211-846X.
Další údaje
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova česky listerióza, infekce, prevence, stravovací provoz
Klíčová slova anglicky listeriosis, infection, prevention, food service
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: MUDr. Bohdana Rezková, Ph.D., učo 184941. Změněno: 13. 5. 2019 15:10.
Anotace
Článek shrnuje základní znalosti o onemocnění, jeho symptomy a ohrožené populační skupiny. Představuje přehled rizikových potravin a možných zdrojů jejich kontaminace, a zaměřuje se především na popis dosud známých možností prevence přenosu onemocnění ve stravovacích provozech.
Anotace česky
Článek shrnuje základní znalosti o onemocnění, jeho symptomy a ohrožené populační skupiny. Představuje přehled rizikových potravin a možných zdrojů jejich kontaminace, a zaměřuje se především na popis dosud známých možností prevence přenosu onemocnění ve stravovacích provozech.
Anotace anglicky
The article summarizes the basic knowledge of the disease, its symptoms and the vulnerable population groups. It presents an overview of risky foods and possible sources of their contamination and focuses mainly on the description of previously known possibilities of prevention of transmission of diseases in food services.
VytisknoutZobrazeno: 1. 9. 2024 19:22