SAIBERTOVÁ, Simona a Zlata KAPOUNOVÁ. Podávání sippingu v lůžkovém zdravotnickém zařízení. Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2019, roč. 74, č. 4, s. 53-54. ISSN 1211-846X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Podávání sippingu v lůžkovém zdravotnickém zařízení
Název anglicky Administration of sipping in inpatient medical facility
Autoři SAIBERTOVÁ, Simona (203 Česká republika, garant, domácí) a Zlata KAPOUNOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Výživa a potraviny, Výživaservis s.r.o. 2019, 1211-846X.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30308 Nutrition, Dietetics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14110/19:00110568
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky enteral nutrition; malnutrition; clinical practice
Štítky rivok
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Změněno: 2. 4. 2020 08:24.
Anotace
Cílem předložené studie bylo zjistit zvyklosti na pracovištích lůžkových zdravotnických zařízení při zajišťování nutrice pacientů formou sippingu. Byla použita kvantitativní metoda prostřednictvím anonymního originálního dotazníku. Soubor respondentů tvořilo 112 všeobecných sester z 23 nemocnic v České republice. Z výsledků vyplynulo, že nejsou stanovena základní kritéria v indikaci a podávání sippingu v lůžkových zdravotnických zařízení, přesto že je u rizikových pacientů nutná kontrola jejich výživového stavu.
Anotace anglicky
The aim of this study was to identify habits at inpatient health care facilities in providing patients with nutrition in the form of sipping. A quantitative method was used through an anonymous original questionnaire. The group of respondents consisted of 112 general nurses from 23 hospitals in the Czech Republic. The results showed that there are no basic criteria for indication, administration of oral nutritional supplements in inpatient health care facilities, although it is necessary to control their nutritional status in patients at risk.
VytisknoutZobrazeno: 22. 7. 2024 05:25