KAPOUNOVÁ, Zlata, Anna PACKOVÁ, Jana PETROVÁ, Jana SPÁČILOVÁ, Alena STROSSEROVÁ a Sylva ŠMÍDOVÁ. Diety ve školních jídelnách 2 - Manuál k zavedení dietního stravování do školních jídelen. 1. vydání. Praha: Dr. Josef Raabe s.r.o., 2019, 264 s. ISBN 978-80-7496-429-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Diety ve školních jídelnách 2 - Manuál k zavedení dietního stravování do školních jídelen
Název anglicky Diets in school canteens 2 - Manual for introducing dietary meals to school canteens
Autoři KAPOUNOVÁ, Zlata (203 Česká republika, garant, domácí), Anna PACKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Jana PETROVÁ (203 Česká republika, domácí), Jana SPÁČILOVÁ (203 Česká republika, domácí), Alena STROSSEROVÁ (203 Česká republika) a Sylva ŠMÍDOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 1. vydání. Praha, 264 s. 2019.
Nakladatel Dr. Josef Raabe s.r.o.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Účelové publikace
Obor 30308 Nutrition, Dietetics
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14110/19:00110926
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-7496-429-9
Klíčová slova česky diety; školní stravování; nutriční terapeut
Klíčová slova anglicky dieting; school boarding; nutritional therapist
Štítky rivok
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Změněno: 15. 4. 2020 12:02.
Anotace
Dietní stravování nabývá na společenském významu a promítá se i do práce školních jídelen. V praxi se však jeho zavádění často neobejde bez komplikací a vzniká kolem něj řada otázek. Tato publikace vznikla za spolupráce zkušených autorek a nutričních terapeutek rozumějících problematice školního stravování. Předkládá čtenáři 132 receptů, které jsou upraveny podle potřeb strávníků s dietou bezlepkovou, šetřící, bezmléčnou, diabetickou, bezvaječnou i speciální. Tvoří tak komplexní a praktickou příručku pro kuchařky i vedoucí školních jídelen a představuje krok kupředu v oblasti dietního stravování ve školních jídelnách.
Anotace anglicky
Dietary eating is becoming more important in society and is reflected in the work of school canteens. In practice, however, its implementation is often without complications and raises a number of questions. This publication was created in cooperation with experienced authors and nutritional therapists who understand the problems of school catering. It presents to the reader 132 recipes that are adapted to the needs of boarders with a gluten-free, sparing, milk-free, diabetic, egg-free and special diet. It provides a comprehensive and practical guide for cooks and school canteens and represents a step forward in the area of diet in the school canteens.
VytisknoutZobrazeno: 10. 5. 2024 19:09