2019
Jan, jídlo a pití
BRÁZDA, RadimZákladní údaje
Originální název
Jan, jídlo a pití
Název anglicky
Jan, Food and Drink
Autoři
BRÁZDA, Radim (203 Česká republika, garant, domácí)
Vydání
Brno, 18 s. 2019
Nakladatel
Masarykova univerzita
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Účelové publikace
Obor
60301 Philosophy, History and Philosophy of science and technology
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/00216224:14210/19:00111904
Organizační jednotka
Filozofická fakulta
ISBN
978-80-210-9457-4
Klíčová slova česky
gastrosofie; filozofie jídla; Feuerbach; Moleschott; dietetika; výživa a literatura
Klíčová slova anglicky
gastrosophy; philosophy of food; Feuerbach; Moleschott; dietetics; nutrition and literature
Štítky
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 20. 3. 2020 14:36, Ing. Mgr. Zdeňka Jastrzembská, Ph.D.
V originále
Příspěvek shrnuje přednášky Jana Zouhara v cyklu odlehčených konferencí s názvem Jídlo, pití a evropská kultura, které pronesl v letech 2002–2019. S pomocí příkladů a odkazů zařazuje témata přednášek do kontextu filozofie jídla, známé jako gastrosofie.
Anglicky
The contribution summarizes Jan Zouhar´s lectures in the series of light-hearted conferences titled Food, Drink and European Culture, which he gave in 2002-2019. Using examples and references, it places their themes into the context of philosophy of food, known as gastrosophy.
Návaznosti
MUNI/A/0945/2018, interní kód MU |
|