u 2019

Jan, jídlo a pití

BRÁZDA, Radim

Základní údaje

Originální název

Jan, jídlo a pití

Název anglicky

Jan, Food and Drink

Autoři

BRÁZDA, Radim (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

Brno, 18 s. 2019

Nakladatel

Masarykova univerzita

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Účelové publikace

Obor

60301 Philosophy, History and Philosophy of science and technology

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/00216224:14210/19:00111904

Organizační jednotka

Filozofická fakulta

ISBN

978-80-210-9457-4

Klíčová slova česky

gastrosofie; filozofie jídla; Feuerbach; Moleschott; dietetika; výživa a literatura

Klíčová slova anglicky

gastrosophy; philosophy of food; Feuerbach; Moleschott; dietetics; nutrition and literature

Štítky

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 20. 3. 2020 14:36, Ing. Mgr. Zdeňka Jastrzembská, Ph.D.

Anotace

V originále

Příspěvek shrnuje přednášky Jana Zouhara v cyklu odlehčených konferencí s názvem Jídlo, pití a evropská kultura, které pronesl v letech 2002–2019. S pomocí příkladů a odkazů zařazuje témata přednášek do kontextu filozofie jídla, známé jako gastrosofie.

Anglicky

The contribution summarizes Jan Zouhar´s lectures in the series of light-hearted conferences titled Food, Drink and European Culture, which he gave in 2002-2019. Using examples and references, it places their themes into the context of philosophy of food, known as gastrosophy.

Návaznosti

MUNI/A/0945/2018, interní kód MU
Název: Aspekty soudobé filozofie I. (Akronym: Krob)
Investor: Masarykova univerzita, Aspekty soudobé filozofie I., DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty