BORN, Rainer a Eva BORN. Znalostní management. Reflexe a konstrukce ke vzniku znalostí: Data – informace – znalost. Distanční studijní opora.. Online. Brno: Masarykova univerzita, 2019, 32 s.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Znalostní management. Reflexe a konstrukce ke vzniku znalostí: Data – informace – znalost. Distanční studijní opora.
Název anglicky Knowledge management. Reflexions and constructions to knowledge creation: Data - information - knowledge
Autoři BORN, Rainer (40 Rakousko, garant, domácí) a Eva BORN (40 Rakousko, domácí).
Vydání Brno, 32 s. 2019.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 50204 Business and management
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Kód RIV RIV/00216224:14560/19:00111938
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
Klíčová slova česky znalostní management, data, informace, znalost, reflexe
Klíčová slova anglicky knowledge management; types of knowledge; model theory; semantico-pragmatic approach
Změnil Změnila: Mag. Dr. Eva Born, učo 11745. Změněno: 5. 1. 2020 03:19.
Anotace
Způsoby, jakými se v organizacích vytvářejí, komunikují a argumentují znalosti, se liší. Vždy ale mají dlouhodobý dopad na relativní výkonnost organizace, neboť ovlivňují výsledky rozhodování a jednání členů organizace. Tato publikace zkoumá zákonitosti, jak efektivní, flexibilní a inovativní organizace vytvářejí, komunikují a argumentují své znalosti. Cílem publikace je zmapovat dosavadní výzkum v této oblasti a podpořit tím myšlenku, že kombinace managementu znalostí s citlivým managementem sociálních vztahů je zásadní pro vznik a aktualizaci efektivních přístupů k řešení původního úkolu znalostního managementu v organizaci, tj. podporovat dlouhodobou výkonnost organizace prostřednictvím podpory její flexibility a inovativnosti.
Anotace anglicky
Enterprises differ in the ways how they generate, communicate, and argue knowledge. However, these different methods have a long-term impact on the relative performance of the organization, as they influence the outcomes of organization members’ decisions and actions. This publication studies the underlying patterns in the methods which effective, flexible, and innovative organizations use to create, communicate, and argue their knowledge. The goal of the publication is to map contemporary research in this field and thereby support the idea that the combination of knowledge management and careful human resources management is imperative for creating and updating effective approaches to fulfilling the original tasks of knowledge management, i.e. to support the long-term performance of the organization through supporting flexibility and innovativeness.
VytisknoutZobrazeno: 8. 5. 2024 05:23