JANOŠOVÁ, Lenka. KRYPTOMĚNY V ČESKÝCH PODNICÍCH. In Reviewed proceedings of the International Masaryk Conference for PhD. Students and Young Researchers 2019. Hradec Králové: MAGNANIMITAS, 2019, s. 442-447. ISBN 978-80-87952-31-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název KRYPTOMĚNY V ČESKÝCH PODNICÍCH
Název anglicky CRYPTOCURRENCIES IN CZECH COMPANIES
Autoři JANOŠOVÁ, Lenka (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Hradec Králové, Reviewed proceedings of the International Masaryk Conference for PhD. Students and Young Researchers 2019, od s. 442-447, 6 s. 2019.
Nakladatel MAGNANIMITAS
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50204 Business and management
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Kód RIV RIV/00216224:14560/19:00112021
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-87952-31-3
Klíčová slova česky kryptoměny; kryptoaktiva; Česká republika; podnik; účetnictví
Klíčová slova anglicky cryptocurrencies; cryptoassets; companies; Czech Republic; accounting
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Daniela Marcollová, učo 111148. Změněno: 31. 3. 2020 14:17.
Anotace
Popularita kryptoměn v posledních letech dramaticky rostla, příslib vysokých zisků lákal fyzické osoby i společnosti k nákupu různých druhů kryptoměn, ať už jako alternativního prostředku k tradiční měně, či jako dobré investici. V souvislosti s nákupem a držením kryptoměn se ale nabízí otázka, zda a jakým způsobem by měly být výnosy z těchto finančních instrumentů zdaněny. Tento článek se zamýšlí nad tím, jak současní studenti ekonomické fakulty, jako budoucí manažeři a vedoucí pracovníci, uvažují o nákupu, výhodách a účtování kryptoměn. K tomuto účelu bude distribuován dotazník mezi student ekonomické fakulty z různých oborů a ročníků studia. Nejdříve je pozornost věnována individuálnímu postoji studentů ke kryptoměnám a následně jejich pohledu na kryptoměny v business prostředí. Matematicko-statistické metody budou použity k vyhodnocení výsledků.
Anotace anglicky
The popularity of cryptocurrencies has grown dramatically in recent years, with the promise of high profits attracting individuals and companies to buy different types of cryptocurrencies, whether as an alternative to traditional currency or as a good investment. However, in connection with the purchase and holding of cryptocurrencies, the question arises - whether and how the profits of these financial instruments should be taxed. This article discusses how students of economics, ie future managers and executives, consider cryptocurrencies in the context of their purchase, the benefits of holding them, and including them in the company's balance sheet. For this purpose, the questionnaire survey will be conducted among university students across years of study, specific fields and forms of study. The questions focus first on the individual attitudes of students to cryptocurrencies and then on the business sector, especially accounting evidence. Mathematical-statistical methods will be used for the analysis of obtained data.
Návaznosti
MUNI/A/1029/2018, interní kód MUNázev: Účetní vykazování a daňové aspekty kryptoměn
Investor: Masarykova univerzita, Účetní vykazování a daňové aspekty kryptoměn, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 19. 8. 2024 04:11