HUSA, Petr a Libuše HUSOVÁ. Hepatologie. In Miroslav Souček, Petr Svačina kolektiv. Vnitřní lékařství v kostce. 1. vydání. Praha: Grada Publishing a.s., 2019, s. 258-262. ISBN 978-80-271-2289-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Hepatologie
Název česky Hepatologie
Název anglicky Hepatology
Autoři HUSA, Petr (203 Česká republika, garant, domácí) a Libuše HUSOVÁ (203 Česká republika).
Vydání 1. vydání. Praha, Vnitřní lékařství v kostce, od s. 258-262, 5 s. 2019.
Nakladatel Grada Publishing a.s.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Obor 30219 Gastroenterology and hepatology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14110/19:00112402
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-271-2289-9
Klíčová slova česky hepatologie
Klíčová slova anglicky hepatology
Štítky rivok
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Tereza Miškechová, učo 341652. Změněno: 24. 4. 2020 10:26.
Anotace
Kolektiv odborníků pod vedením prof. MUDr. Miroslava Součka, CSc. a MUDr. Petra Svačiny se skvěle zhostil náročného úkolu vtěsnat to nejdůležitější ze širokého oboru vnitřního lékařství do omezeného počtu stran. Kniha tak pomáhá všem pregraduálním, ale i postgraduálním studentům, aby se bezpečně orientovali v široké problematice vnitřního lékařství, a zároveň je publikace přínosem i pro internisty a lékaře jiných oborů. Kniha je rozdělena na část propedeutickou a speciální. Propedeutika je stále základem, při kterém se čtenář seznámí se základními principy vyšetřování nemocného. Ty jsou hlavním předpokladem nejen pro správnou diagnostiku, ale i léčbu vnitřních chorob. Druhá část je pak věnována jednotlivým podoborům vnitřního lékařství. Terapie je probrána jen v zásadních rysech, rovněž tak vzácná onemocnění a nemoci.
Anotace anglicky
A team of experts led by prof. MUDr. Miroslav Souček, CSc. and MUDr. Petr Svačina did a great job of squeezing the most important of a wide field of internal medicine into a limited number of pages. The book thus helps all undergraduate as well as postgraduate students to orient themselves safely in the broad issues of internal medicine, and at the same time the publication is also beneficial for internists and physicians in other fields. The book is divided into a propaedeutic and a special part. Propaedeutics is still the basis at which the reader gets acquainted with the basic principles of patient examination. These are the main prerequisite not only for the correct diagnosis, but also for the treatment of internal diseases. The second part is then devoted to individual subfields of internal medicine. Therapy is discussed only in essential features, as well as rare diseases and illnesses.
VytisknoutZobrazeno: 18. 7. 2024 12:36