VACKOVÁ, Barbora. Letní škola médií. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Letní škola médií
Název anglicky Summer school in Media
Autoři VACKOVÁ, Barbora.
Vydání 2019.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání workshopu
Obor 50800 5.8 Media and communications
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky média, veřejná služba, mediální obsahy, mediální výchova
Klíčová slova anglicky media, content, public service, education
Změnil Změnila: Mgr. Barbora Vacková, Ph.D., učo 22034. Změněno: 16. 1. 2020 11:59.
Anotace
Letní škola médií (LŠM) je určena především posluchačům Pedagogické fakulty MU, dále učitelům středních a základních škol a také dalším studentům MU, kteří se ve své praxi setkávají nebo budou setkávat s tématy mediální výchovy. Cílem je seznámit posluchače a posluchačky školy s některými základními tématy mediálních studií a současně jim ukázat možnosti využití těchto témat v učitelské praxi. Média mohou jednak sloužit jako zdroj informací, současně se ale od vyučujících oborů jako je občanská výchova, dějepis či český jazyk očekává také naplňování průřezového tématu Mediální výchova, tedy kultivace mediální (a v současnosti už také digitální) gramotnosti žáků. S oběma rovinami přítomnosti médií ve škole chce LŠM svým posluchačům pomoci. Bude se zaměřovat především na témata veřejné služby, síťových a digitálních médií a mediálního prostředí, ve kterém dnes žijí děti a mladí lidé, jinými slovy žáci základních a středních škol.
Anotace anglicky
The Summer School of Media (LŠM) is intended primarily for students of the Faculty of Education of Masaryk University, as well as for teachers of secondary and elementary schools, as well as other MU students who meet or will meet the topics of media education in their practice. The aim is to acquaint students with some basic topics of media studies and at the same time to show them the possibility of using these topics in teaching practice. The media can serve as a source of information, but at the same time, teaching disciplines such as civics, history and the Czech language are also expected to fulfill the cross-cutting theme of Media Education, ie cultivation of media (and currently digital) pupils' literacy. The school will focus primarily on public service, network and digital media and the media environment in which children and young people live today, in other words, primary and secondary school pupils.
Návaznosti
MUNI/FR/1295/2018, interní kód MUNázev: Média a mediální gramotnost v občanské výchově a příbuzných předmětech (Akronym: MVvOV)
Investor: Masarykova univerzita, Média a mediální gramotnost v občanské výchově a příbuzných předmětech
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 07:44