MATĚJOVSKÁ KUBEŠOVÁ, Hana. Myoskeletální medicína pro praxi. první. Praha: Mladá fronta a.s., 2019, 230 s. ISBN 978-80-204-5325-9.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Myoskeletální medicína pro praxi
Název anglicky Myoskeletal medicine for practice
Autoři MATĚJOVSKÁ KUBEŠOVÁ, Hana.
Vydání první. Praha, 230 s. 2019.
Nakladatel Mladá fronta a.s.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Editorství odborné knihy
Obor 30227 Geriatrics and gerontology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání tištěná verze "print"
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-204-5325-9
Klíčová slova česky kost; sval; kloub; chrupavka; bolest dolních zad; osteoporóza;
Klíčová slova anglicky bone; muscle; joint; cartilago; low back pain; osteoporosis
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: prof. MUDr. Hana Matějovská Kubešová, CSc., učo 1091. Změněno: 19. 1. 2020 17:30.
Anotace
Postižení pohybového aparátu se vyskytuje v naší populaci s frekvencí v řádu desítek procent a je nejčastější příčinou pracovní neschopnosti a invalidity. Jedná se o problém multioborový – ke komplexnímu řešení onemocnění pohybového aparátu je obvykle nutno kromě obvyklé kombinace praktického lékaře, radiologa a ortopeda přizvat také neurologa či neurochirurga, revmatologa, osteologa, fyzioterapeuta, algeziologa případně další odborníky. Se stoupajícím věkem pacienta se toto multioborové řešení odehrává za současné léčby několika dalších chronických chorob. V publikaci Myoskeletální medicína pro praxi je věnována pozornost novinkám v řešení obtíží často diagnostikovaných a léčených, ale také připomenutí problémů stejně častých, nicméně diagnostikovaných a léčených podstatně řidčeji. Hlavní druhy myoskeletálních chorob patří k těm onemocněním, k jejichž léčbě může významným způsobem přispět sám nemocný svým aktivním přístupem. Proto je součástí publikace i audionahrávka baterie cvičení pro nemocné s bolestí zad vypracovaná a odzkoušená na Rehabilitačním oddělení Fakultní nemocnice Brno.
Anotace anglicky
This book is concerned to new approaches to myosceletea difficulties of frequent occurence and rare occurenmce as well. Main kinds of myoskeletal disease can be positively influences by the patient´s active participatien in treatment proces. Because of that offers this book the assembly of exercise.
Návaznosti
MUNI/A/1382/2018, interní kód MUNázev: Optimalizace diagnostických a léčebných metod u multimorbidních seniorů (Akronym: Opdilem)
Investor: Masarykova univerzita, Optimalizace diagnostických a léčebných metod u multimorbidních seniorů, DO R. 2020_Kategorie A - Specifický výzkum - Studentské výzkumné projekty
VytisknoutZobrazeno: 12. 10. 2024 01:17