ČERNÝ, Michal. Mezi fenomenologií a pragmatismem: k možnostem budování metodologie v (sociální) pedagogice skrze filosofii výchovy. In Doktorandská konference studentů pedagogické fakulty. 2019.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mezi fenomenologií a pragmatismem: k možnostem budování metodologie v (sociální) pedagogice skrze filosofii výchovy
Název anglicky Between phenomenology and pragmatism: on the possibilities of building methodology in (social) pedagogy through the philosophy of education
Autoři ČERNÝ, Michal.
Vydání Doktorandská konference studentů pedagogické fakulty, 2019.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky fenomenologie; pragmatismus; pedagogika; onlife
Klíčová slova anglicky phenomenology; pragmatism; pedagogy; onlife
Změnil Změnil: RNDr. Michal Černý, Ph.D., učo 268947. Změněno: 23. 1. 2020 09:16.
Anotace
Příspěvek se zaměřil na metodologické možnosti myšlenkové syntézy heideggriánského pojetí fenomenologie a pragmatismu (především u Johnsona a Lakoffa) v sociálně pedagogickém výzkumu. Tento obecný rámec pak byl použit pro analýzu změn, kterými prochází společnost v přechodu od offline bytí k onlife.
Anotace anglicky
The paper focused on the methodological possibilities of the thought synthesis of the Heideggrian concept of phenomenology and pragmatism (especially with Johnson and Lakoff) in social pedagogical research. This general framework was then used to analyze the changes that society is going through in the transition from offline to onlife.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 06:18